Marjan BuničMarjan Bunič
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Kolosej (foto: BTC City)
Kolosej | (foto: BTC City)

Boscarol naj bi mu vdahnil novo življenje

Slovenija | 14.03.2023, 15:04 Alen Salihović

Ljubljanski Kolosej je z današnjim dnem zaprl svoja vrata. Kolosej je v ljubljanskem trgovskem središču BTC deloval 22 let.

Stavbo je septembra lani za 6,4 milijona evrov na dražbi kupil primorski poslovnež Ivo Boscarol. Takrat je dejal, da bo dal vse od sebe, da spiše novo pozitivno zgodbo. Poleg kino dejavnosti bi rad vzpostavil družabno-poslovni center, v katerem bi potekali različni zabavni dogodki, je Boscarol povedal v pogovoru za naš radio in ob tem omenil tudi zemljišče Žita, ki ga je prav tako kupil.

»Imamo sicer seveda zanimive vsebine, kaj bi tam lahko počeli, saj smo na zelo zanimivem predelu Ljubljane, na vhodu v BTC, ki je največje logistično središče v tem delu Evrope. Tudi Kolosej je poznan vsem Slovencev in po 20 letih bi lahko ponudili drugačne vsebine, da bi tudi ljudem dali doživljajska potovanja. Je eden od načinov plemenitenja kupnine, poleg seveda drugih.«

Ivu Boscarolu v celoti prisluhnite tukaj.

Ivo Boscarol v pogovoru za Radio Ognjišče
Ivo Boscarol v pogovoru za Radio Ognjišče © Izidor Šček

Kolosej se po besedah Boscarola zaradi preurejanja za nekaj časa zapira. Poslavlja se tudi dosedanje ime. Kompleks, katerega vsebine bodo predstavili predvidoma jeseni, bo zaživel pod novim imenom Odiseja. Jeseni bodo objavljene tudi informacije glede začetka obratovanja. Kolosej je bil naprodaj iz stečaja podjetja Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman.

Slovenija
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...