Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Pohod za življenje v Madridu (foto: Twitter Si a la vida)
Pohod za življenje v Madridu | (foto: Twitter Si a la vida)

"Da življenju" po špansko

Svet | 13.03.2023, 13:49 Tone Gorjup

V španski prestolnici je včeraj potekal shod za življenje. Središče Madrida je napolnila množica, ki se zavzema za življenje vsakega človeka v vsakem trenutku, od spočetja do naravne smrti.

Shod je potekal pod geslom, ki so ga škofje predlagali za letošnji Dan za življenje, ki ga praznujejo 25. marca, na praznik Gospodovega oznanjenja: Vedno z vami za življenje. Na protestu so med drugim opozorili, vlada premierja Pedra Sancheza uničuje družine in sprejema „zakone smrti".

Sredi prejšnjega meseca je vladna večina sprejela zakon, ki je olajšal dostop do umetne prekinitve nosečnost v javnih bolnišnicah. Med drugim lahko po novem dekleta od 16. leta starosti splav opravijo brez privolitve staršev.

© Twitter Si a la vida

© Twitter Si a la vida

Svet
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...