Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Nanti Olip (foto: nsks.at)
Nanti Olip | (foto: nsks.at)

Kaj bi bilo najugodnejše za slovensko manjšino po volitvah na Koroškem?

Slovenci po svetu | 08.03.2023, 12:41 Tone Gorjup

Po nedeljskih volitvah v deželni zbor na avstrijskem Koroškem v krovnih organizacijah Slovencev na Koroškem že razmišljajo o prihodnji vladi.

Tako v Narodnem svetu koroških Slovencev kot v Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk ter v Zvezi slovenskih organizacij upajo, da bo deželno vlado še naprej vodil socialdemokrat Peter Kaiser. Pozdravili so tudi izvolitev Franca Jožefa Smrtnika na listi Ekipa Koroške. Verjamejo, da bo v parlamentu v Celovcu dobro zastopal manjšino. Njegova stranka je zmagala, a utrpela velike izgube v primerjavi z letom 2018.

Za slovensko manjšino bi bila najugodnejša dosedanja koalicija socialdemokratov in ljudske stranke. Podrobneje o volitvah na Koroškem pa predsednik zbora narodnih predstavnikov v Narodnem svetu koroških Slovencev Nanti Olip. Prisluhnite pogovoru.

Slovenci po svetu
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...