Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Budimpešta (foto: Pixabay)
Budimpešta | (foto: Pixabay)

Kakšna bosta logotip in geslo papeževega obiska na Madžarskem?

Cerkev po svetu | 02.03.2023, 15:10 Marjana Debevec

Vatikanski tiskovni urad je objavil simbol 41. potovanja, ki ga bo konec aprila popeljalo na Madžarsko. Geslo obiska bo „Kristus je naša prihodnost".

V logotipu je osrednji element budimpeški verižni most, ki je najstarejši madžarski most čez Donavo. Simbol prestolnice in države, prvotno zgrajen, da bi povezal mesti Budim in Pešto, želi spomniti na misel, ki jo je večkrat omenil papež in sicer o pomenu gradnje mostov med ljudmi. Na levi strani kroga križ spominja na govor, ki ga je imel Frančišek 12. septembra 2021 v Budimpešti. V njem je zaželel, da bi križ postal most med preteklostjo in prihodnostjo.

Geslo in logotip obiska na Madžarskem
Geslo in logotip obiska na Madžarskem

Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.