Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Budimpešta (foto: Pixabay)
Budimpešta | (foto: Pixabay)

Kakšna bosta logotip in geslo papeževega obiska na Madžarskem?

Cerkev po svetu | 02.03.2023, 15:10 Marjana Debevec

Vatikanski tiskovni urad je objavil simbol 41. potovanja, ki ga bo konec aprila popeljalo na Madžarsko. Geslo obiska bo „Kristus je naša prihodnost".

V logotipu je osrednji element budimpeški verižni most, ki je najstarejši madžarski most čez Donavo. Simbol prestolnice in države, prvotno zgrajen, da bi povezal mesti Budim in Pešto, želi spomniti na misel, ki jo je večkrat omenil papež in sicer o pomenu gradnje mostov med ljudmi. Na levi strani kroga križ spominja na govor, ki ga je imel Frančišek 12. septembra 2021 v Budimpešti. V njem je zaželel, da bi križ postal most med preteklostjo in prihodnostjo.

Geslo in logotip obiska na Madžarskem
Geslo in logotip obiska na Madžarskem

Cerkev po svetu
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...