Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
USZS, Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu (foto: Matjaž Merljak)
USZS, Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu

Nagradni natečaj za raziskovalna dela

Slovenci po svetu | 28.02.2023, 11:24 Matjaž Merljak

Le še nekaj ur časa imate, da se prijavite na nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja zamejstva in izseljenstva. Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu ga razpisuje že enaindvajsetič.

Na nagradni natečaj se lahko prijavijo kandidati iz Slovenije in iz drugih držav, ki so od 1. januarja do 31. decembra 2022 uspešno zagovarjali svoje delo na katerikoli univerzi v Sloveniji ali zunaj nje, ki obravnavajo tematike slovenskih skupnosti zunaj meja Slovenije.

Dela so lahko napisana v slovenščini, italijanščini, nemščini, hrvaščini, francoščini, angleščini ali španščini. Na natečaj lahko kandidirajo posamezniki tudi z deli, ki so že bila prijavljena na drugih podobnih natečajih. Urad bo dela sprejemal do vključno 28. 2. 2023 do 23.59.

Rezultati natečaja bodo znani najkasneje do konca septembra 2023.

Najboljša tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva bodo prejela denarno nagrado, in sicer: prva nagrada za vsako od področji v višini 800 evrov, druga nagrada v višini 600 evrov in tretja nagrada v višini 400 evrov.

Celotno besedilo nagradnega natečaja lahko najdete na povezavi.

Prisluhnite posnetku oddaje s podelitve dvajsetega nagradnega natečaja

Slovenci po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju