Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Papež Frančišek na letalu (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek na letalu | (foto: Vatican Media)

Papež aprila znova prihaja k našim sosedom

Cerkev po svetu | 27.02.2023, 13:49 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Papež Frančišek bo med 28. in 30. aprilom na obisku na Madžarskem, kjer se bo med drugim sestal s predsednikom vlade Viktorjem Orbanom. To bo drugi obiska te države v zadnjih dveh letih in 41. potovanje v tujino od začetka njegovega pontifikata.

Tridnevni obisk

Med tridnevnim obiskom se bo papež med drugim sestal s predstavniki oblasti, civilne družbe, duhovniki, begunci in otroki, je razvidno iz programa, ki ga je objavil portal Vatican News. "Veseli me, da je papež sprejel moje povabilo in bo obiskal Madžarsko," je dejala predsednica države Katalin Novak.

Vlada bo sodelovala s Cerkvijo

"Sveti oče je glasnik miru, ki ga narodi srednje in vzhodne Evrope še kako potrebujejo. Madžarska vlada bo sodelovala s Katoliško cerkvijo na Madžarskem pri pripravi državnih in cerkvenih dogodkov ob papeževem obisku," pa je sporočil madžarski vladni urad za komuniciranje.

Cerkev po svetu
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...