Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek na letalu (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek na letalu | (foto: Vatican Media)

Papež aprila znova prihaja k našim sosedom

Cerkev po svetu | 27.02.2023, 13:49 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Papež Frančišek bo med 28. in 30. aprilom na obisku na Madžarskem, kjer se bo med drugim sestal s predsednikom vlade Viktorjem Orbanom. To bo drugi obiska te države v zadnjih dveh letih in 41. potovanje v tujino od začetka njegovega pontifikata.

Tridnevni obisk

Med tridnevnim obiskom se bo papež med drugim sestal s predstavniki oblasti, civilne družbe, duhovniki, begunci in otroki, je razvidno iz programa, ki ga je objavil portal Vatican News. "Veseli me, da je papež sprejel moje povabilo in bo obiskal Madžarsko," je dejala predsednica države Katalin Novak.

Vlada bo sodelovala s Cerkvijo

"Sveti oče je glasnik miru, ki ga narodi srednje in vzhodne Evrope še kako potrebujejo. Madžarska vlada bo sodelovala s Katoliško cerkvijo na Madžarskem pri pripravi državnih in cerkvenih dogodkov ob papeževem obisku," pa je sporočil madžarski vladni urad za komuniciranje.

Cerkev po svetu
Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...