Štefan IskraŠtefan Iskra
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marta JerebičMarta Jerebič
Nadškof Stanislav Hočevar in srbski predsednik Aleskandar Vučić (foto: posnetek zaslona)
Nadškof Stanislav Hočevar in srbski predsednik Aleskandar Vučić | (foto: posnetek zaslona)

Kaj je srbski predsednik vročil nadškofu Hočevarju?

Cerkev po svetu | 21.02.2023, 13:45 Marta Jerebič

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je na srbski dan državnosti 15. februarja državno odlikovanje podelil tudi nekdanjemu beograjskemu nadškofu Stanislavu Hočevarju.

Red srbske zastave prve stopnje je prejel za zasluge in osebni prispevek k širjenju sožitja, miru, duha strpnosti in verskega sodelovanja.

Cerkev po svetu
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...