Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Kapelica svete Barbare (foto: 2TDK)
Kapelica svete Barbare | (foto: 2TDK)

Sv. Barbara varuje predorske delavce drugega tira

Slovenija | 16.02.2023, 08:19 Rok Mihevc

V prvem predoru drugega tira so postavili kapelico svete Barbare.

"Delo v predorih je tvegano in težavno, sveta Barbara – zavetnica rudarjev, pa po starem ljudskem izročilu prinaša zaščito predorskim delavcem," so zapisali na spletni strani 2TDK. "Postavitev kapelice v predoru Lokev velja kot simbolično dejanje varnosti in zaščite." Pater Bogdan Knavs je kipec sv. Barbare blagoslovil, v kapelico pa ga je postavila botra predora, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

© 2TDK

Na trasi drugega tira je že postavljena ena kapelica svete Barbare. Ta se nahaja v zadnjem predoru na trasi, predoru Škofije.

Vir: 2TDK

Postavitev kapelice sv. Barbare
Postavitev kapelice sv. Barbare © STA

© 2TDK

Kapelica svete Barbare
Kapelica svete Barbare © 2TDK

Slovenija
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.