Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Porušena katedrala v Iskenderunu (foto: Karitas Turčija)
Porušena katedrala v Iskenderunu | (foto: Karitas Turčija)

Nocoj bodo spali pri vhodu v škofijo; papež poslal telegrama

Svet | 06.02.2023, 14:47 s. Meta Potočnik

Škof kaldejskega Alepa Antoine Audo je potrdil, da so po potresu, ki je prizadel Turčijo in Sirijo telefonski klici moteni. Med potresom je bil v tretjem nadstropju, vsi so čutili velik strah. Zdaj so ljudje na ulicah in to v mrazu in dežju. Takšnih dogodkov niso vajeni, sam prvič je videl kaj takega v Alepu.

Škof iz Alepa: Razmere so apokaliptične

Nocoj bodo spali pri vhodu v škofijo ali kje drugje, saj jih je zelo strah, je povedal po poročanju Vatican News. Povsod so poškodbe, celo na katedrali. Knjižnice so uničene, hiše porušene, razmere so apokaliptične. Veliko ljudi je v avtomobilih, vsi imajo v rokah mobilne telefone in poskušajo komunicirati. Razmere so zelo žalostne. Najbolj potrebujejo reševalna vozila in elektriko. Škof se boji, da bo žrtev na tisoče.

Papež izrazil bližino prizadetim

Papež Frančišek je nuncijema v Turčiji in Siriji že poslal telegram, v katerem je izrazil sožalje žrtvam silovitega potresa z epicentrom v Kahramanmarasu ter izrazil globoko žalost ob tej naravni katastrofi. Sveti oče je zagotovil svojo molitev za pokojne in njihove družine ter posebno misel namenil reševalnemu osebju, ki je vključeno v pomoč.

Želite pomagati? Slovenska karitas zbira pomoč.

Svet, Cerkev po svetu
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...