Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Potres v Turčiji in Siriji (foto: Slovenska karitas)
Potres v Turčiji in Siriji | (foto: Slovenska karitas)

Bi radi pomagali prizadetim ob potresu?

Svet | 06.02.2023, 13:42 Rok Mihevc

Slovenska karitas odpira račun za pomoč prizadetim ob potresu, ki je prizadel jugovzhodni del Turčije in severni del sosednje Sirije. Račun za pomoč prizadetim je odprl tudi Rdeči križ Slovenije.

"Vsa zbrana sredstva bo Slovenska karitas posredovala Karitas v Turčiji in Siriji glede na največje potrebe. Sodelavci obeh Karitas se na terenu že pripravljajo na odziv in prosijo za solidarnost. Vsak dar bo dobrodošel pri pomoči in odpravljanju posledic potresa za že tako zelo ranljive prebivalce, še posebej v Siriji, ki nosi posledice vojne in je že nekaj časa pozabljena kriza. Najprej bo pomoč namenjena oskrbi s hrano, vodo, higienskimi potrebščinami, začasnimi zatočišči in psihosocialno pomočjo, kasneje pa za obnovo domov in normalizacijo življenja najbolj ranljivih družin," so zapisali na Slovenski karitas.

KAKO LAHKO POMAGAM?

Svoj dar lahko posredujete s SMS sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919 in darovali boste 5 oziroma 10 EUR

ali z nakazilom na

Slovenska karitas Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POTRES TURČIJA-SIRIJA
Sklic: 00 626

Klicu na pomoč turškega in sirijskega društva Rdečega polmeseca so se odzvali tudi pri Rdečem križu Slovenije. V sklopu programa Regionalne pobude jugovzhodne Evrope in Balkan, kjer si države medsebojno pomagajo pri odzivanju, pomoči in okrevanju v primeru izrednih dogodkov pozivajo k pomoči. Zbrana denarna sredstva bodo obema združenjema Rdečega polmeseca nakazali za izvajanje humanitarne pomoči prizadetemu prebivalstvu in obnovi uničenih oz. porušenih prebivališč. 

Svet
Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...