Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Mladinci skakalci (foto: SloSki Nordic team)
Mladinci skakalci | (foto: SloSki Nordic team)

Te športne novice se veseli naš sodelavec Jože

Slovenija | 05.02.2023, 15:55 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Z mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskih športih v Whistlerju v Kanadi spet prihajajo lepe novice. Te so posebej razveselile tudi našega sodelaveca Jožeta Bartolja. Slovenski skakalci, med katerimi je tudi njegov sin Maksim, so na ekipni tekmi osvojili bronasto kolajno. Včeraj pa so razveselili še z zlato medaljo v tekmi mešanih ekip.

Na tekmi v Whistlerju so Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj zbrali 925,8 točke in zaostali le za Avstrijo in Poljsko. Slovenska četverica je bila po prvi seriji četrta, nato pa v dvoboju za stopničke v finalu prehitela Finsko za pet točk.

© FB Slo Ski team

© FB Slo Ski team

 

Slovenija
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...