Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Meta PotočnikMeta Potočnik
Redovnice in redovniki zbrani ob nadškofu Alojziju Cviklu (foto: FB Alojzij Cvikl)
Redovnice in redovniki zbrani ob nadškofu Alojziju Cviklu | (foto: FB Alojzij Cvikl)

Imajo v rokah srebrne šekle ali grlice in golobčke?

Cerkev na Slovenskem | 03.02.2023, 07:30 Rok Mihevc

Na praznik Gospodovega darovanja v templju so imeli svoj dan posvečenega življenja redovniki in redovnice.

Prizor darovanja Jezusa v templju
Prizor darovanja Jezusa v templju © FB Alojzij Cvikl

Nadškof Zore: Aktualne karizme

V Ljubljani so se zbrali v Šiški, pri frančiškanih, v Mariboru pa v Radljah ob Dravi, kjer deluje skupnost jezuitov. Nekaj foto utrinkov sta na svojem Facebook profilu objavila nadškofa Stanislav Zore in Alojzij Cvikl, tudi sama redovnika.

Zore je v pridigi naštel, kje vse so karizme redovnikov še danes aktualne. "Ko se danes Bogu zahvaljujemo za dar posvečenega življenja in ko se vam Cerkev zahvaljuje, da njeno življenje in poslanstvo bogatite s svojo posvečenostjo, naj vsem nam danes postavim vprašanje: Kako je z mojo vsakdanjo daritvijo? Je zvesta in popolna? Se moje življenje použiva v daritvi, ali moje življenje postaja daritev? Ali pa morda v svojem življenju poiščem ali poskrbim za to, da imam vedno pri roki šekle ali pa grlice ali golobčke, da jih ponujam kot odkupitev namesto svoje daritve?" Celotna pridiga je na voljo tukaj.

Ali pa morda v svojem življenju poiščem ali poskrbim za to, da imam vedno pri roki šekle ali pa grlice ali golobčke, da jih ponujam kot odkupitev namesto svoje daritve?

© FB Stanislav Zore

© FB Stanislav Zore

Nadškof Cvikl: Opominjajo na resnično Bogastvo sveta

Nadškof Alojzij Cvikl se je zahvalil za dar posvečenega življenja, za vse redovnice in redovnike, »ki nas opominjajo na resnično Bogastvo sveta. V odpovedi vsemu kažejo na bistveno – na Kristusa,« je na Facebook profilu zapisal Cvikl.

Tudi redovnice in redovniki nas s svojim Bogu posvečenim življenjem opominjajo na resnično Bogastvo sveta. V odpovedi vsemu kažejo na bistveno – na Kristusa.

© FB Alojzij Cvikl

© FB Alojzij Cvikl

Škof Štumpf: Milost, čista kot kristal

Sveto mašo je v Murski Soboti daroval tudi škof Peter Štumpf, ki je v pridigi povedal: "Redovnikom in redovnicam je po zaobljubah v duše vlita Gospodova milost, ki je enaka milosti, ki sta jo ob njegovem prihodu v tempelj prejela Simeon in Ana. Ta milost je čista kot kristal, ki ničesar ne skriva, je polna luči in prisojnosti, da lahko vsi v posvečenem človeku, ki ima to milost, prepoznamo Gospodovo prebivanje."

Ta milost je čista kot kristal, ki ničesar ne skriva, je polna luči in prisojnosti.

Cerkev na Slovenskem
Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...