Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
P. Tadeja Strehovca bo nasledila s. Marija Šimenc (foto: SŠK)
P. Tadeja Strehovca bo nasledila s. Marija Šimenc | (foto: SŠK)

Generalnega tajnika SŠK bo nasledila redovnica

Cerkev na Slovenskem | 02.02.2023, 12:07 Rok Mihevc

Slovenski škofje so na redni seji decembra za generalno tajnico SŠK imenovali sestro Marijo Šimenc, ki bo nasledila generalnega tajnika p. Tadeja Strehovca.

Sestra Marija Mojca Šimenc je članica redovne skupnosti hčera Marije Pomočnice ali don Boskovih salezijank. »V pisanem naboru služb, ki jih je opravljala in ki jih vrši danes, se miselno ukvarja s procesi medsebojnih odnosov in vedenj v skupnostih in družbi nasploh. Sestri Mariji Šimenc iskreno čestitamo, želimo ji obilo blagoslova ter se veselimo sodelovanja,« so zapisali na Slovenski škofovski konferenci.

Svoj 5-letni mandat bo začela 17. aprila.

S. Marija Mojca Šimenc
S. Marija Mojca Šimenc © osebni arhiv

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...