Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež je prisluhnil pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh (foto: Vatican Media)
Papež je prisluhnil pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh | (foto: Vatican Media)

Papež prisluhnil pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh

Papež in Sveti sedež | 02.02.2023, 09:52 Marta Jerebič

Papež Frančišek se je včeraj na apostolski nunciaturi v Kinšasi srečal z žrtvami nasilja na vzhodnem delu Demokratične republike Kongo.

Pričevanja deklet

Prisluhnil je štirim pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh ter o trpljenju deklet, ki so jih uporniki ugrabili kot spolne sužnje. Ena od njih je povedala, kako jih je vsak dan posiljevalo od pet do 10 moških. Jesti so morale meso pobitih ljudi.

Dovolj je!

Papež je v nagovoru pozval, naj utišajo orožje in končajo vojno. »Dovolj je!, je dejal. Dovolj je bogatenja na račun življenja najšibkejših, dovolj je bogatenja z viri in krvavim denarjem!« Sveti oče je danes dopoldne nagovoril mlade, popoldne pa ima na programu še srečanje s posvečenimi in zasebno srečanje z jezuiti.

Več si lahko preberete na spletni strani Radia Vatikan.

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...