Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Papež je prisluhnil pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh (foto: Vatican Media)
Papež je prisluhnil pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh | (foto: Vatican Media)

Papež prisluhnil pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh

Papež in Sveti sedež | 02.02.2023, 09:52 Marta Jerebič

Papež Frančišek se je včeraj na apostolski nunciaturi v Kinšasi srečal z žrtvami nasilja na vzhodnem delu Demokratične republike Kongo.

Pričevanja deklet

Prisluhnil je štirim pretresljivim pričevanjem o mučenjih in pobojih v vaseh ter o trpljenju deklet, ki so jih uporniki ugrabili kot spolne sužnje. Ena od njih je povedala, kako jih je vsak dan posiljevalo od pet do 10 moških. Jesti so morale meso pobitih ljudi.

Dovolj je!

Papež je v nagovoru pozval, naj utišajo orožje in končajo vojno. »Dovolj je!, je dejal. Dovolj je bogatenja na račun življenja najšibkejših, dovolj je bogatenja z viri in krvavim denarjem!« Sveti oče je danes dopoldne nagovoril mlade, popoldne pa ima na programu še srečanje s posvečenimi in zasebno srečanje z jezuiti.

Več si lahko preberete na spletni strani Radia Vatikan.

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...