Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Lucija Mihalinec (foto: Matic Dolenc)
Lucija Mihalinec | (foto: Matic Dolenc)

Ker ni našla pesmi, ki bi opisala njena čustva, jo je pač napisala …

Ritem srca | 01.02.2023, 08:51 Rok Mihevc

Mlada ustvarjalka in kantavtorica Lucija Mihalinec je bila gostja tokratnega Ritma srca. Pred dnevi je izdala svojo novo pesem »Naj se zaiskri«. Je sicer študentka socialne pedagogike, trenutno pa je na študijski izmenjavi v Belgiji.

Bil je poletni dan ...

Kako je prišlo do ideje za pesem, je Lucija povedala v pogovoru z voditeljem oddaje Andrejem Jermanom. Bil je poletni dan, približno dve leti nazaj, ko je sedela na okenski polici na balkonu, gledala gore in želela igrati kitaro ter peti Bogu v čast. »In izraziti to, kar čutim in mislim ... Ampak nobena pesem ni opisala tega, kar sem doživljala, kar sem hotela izraziti. In ker nisem našla ene pesmi, ki bi to opisala, sem jo pač napisala.«


Avtentično besedilo ...

To je bil čas njene molitve, je pripovedovala. »Želela sem dati iz sebe to, kar čutim in si mislim. Pač povedati Bogu stvari kot so. Boga sem želela povabiti v svoje življenje, da bi bil z mano na vsakem koraku, da bi me naučil imeti rada, da bi vzel to, kar boli, da bi jaz in vsi skupaj zaživeli v njegovem duhu. Moje besede so iz mene prišle avtentično.«

Boga sem želela povabiti v svoje življenje, da bi bil z mano na vsakem koraku, da bi me naučil imeti rada, da bi vzel to, kar boli, da bi jaz in vsi skupaj zaživeli v njegovem duhu.

Talenti bližnjih

Pri izdaji pesmi in snemanju videospota je njej in ekipi pomagala Katoliška mladina. Nad rezultatom je več kot zadovoljna. »Navdušena! Dragoceno mi je to, da nekaj, kar je moje, z drugimi ljudmi, ki so mi blizu in dajo na razpolago svoje talente, ustvarimo nekaj tako lepega in nagovarjajočega. Veliko povratnih informacij sem dobila, tudi od nepoznanih ljudi. Da je kvaliteten izdelek in se lahko poistovetijo s to pesmijo. Da ni samo molitev, ampak, da ta pesem postane tudi malo vaša, da pomaga izraziti stvari, za katere ne veste povedati kako ...«

Naj se zaiskri
Naj se zaiskri © Katoliška mladina

Ker ima, kot je povedala v pogovoru, že kar nekaj pesmi napisanih, verjamemo, da ima njena glasba, čeprav se nima namena z njo ukvarjati, svetlo prihodnost.

RITEM SRCA

Oddaja Ritem srca, ki je na sporedu vsak petek ob 21.30, je posvečena sodobni krščanski glasbi. V njej poročamo o festivalih, koncertih, slavljenjih in podobnih dogodkih. Spoznavamo slovenske in tuje izvajalce ter predstavljamo nove izide.

Ritem srca
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...