Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Osebni bankrot, revščina. (foto: STA)
Osebni bankrot, revščina. | (foto: STA)

Tveganje revščine večje tudi pri zaposlenih z najnižjimi dohodki.

Slovenija | 27.01.2023, 07:33 Andrej Šinko

V Sloveniji so tveganju revščine najbolj izpostavljene starejše ženske in enostarševske družine, pa tudi vse več zaposlenih, ki za delo prejemajo nizko plačilo.

Več kot 30 strokovnjakov, ki področje proučujejo iz različnih vidikov, se je problematike dotaknilo v monografiji Socialna država in revščina. V njej so ponudili tudi nekatere rešitve za soočenje z revščino in zmanjševanjem tveganja. Za naš radio je spregovorila urednica zbornika, pravnica dr. Etelka Korpič Horvat. Prisluhnite ji v posnetku pogovora.

Pravnica dr. Etelka Korpič Horvat
Pravnica dr. Etelka Korpič Horvat © STA

Slovenija
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...