Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Osebni bankrot, revščina. (foto: STA)
Osebni bankrot, revščina. | (foto: STA)

Tveganje revščine večje tudi pri zaposlenih z najnižjimi dohodki.

Slovenija | 27.01.2023, 07:33 Andrej Šinko

V Sloveniji so tveganju revščine najbolj izpostavljene starejše ženske in enostarševske družine, pa tudi vse več zaposlenih, ki za delo prejemajo nizko plačilo.

Več kot 30 strokovnjakov, ki področje proučujejo iz različnih vidikov, se je problematike dotaknilo v monografiji Socialna država in revščina. V njej so ponudili tudi nekatere rešitve za soočenje z revščino in zmanjševanjem tveganja. Za naš radio je spregovorila urednica zbornika, pravnica dr. Etelka Korpič Horvat. Prisluhnite ji v posnetku pogovora.

Pravnica dr. Etelka Korpič Horvat
Pravnica dr. Etelka Korpič Horvat © STA

Slovenija
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...