Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Papež Frančišek nadaljeval katehezo o apostolski gorečnosti.

Papež in Sveti sedež | 25.01.2023, 12:40 Tone Gorjup

Papež Frančišek je pri avdienci v dvorani Pavla VI. nadaljeval katehezo o apostolski gorečnosti oziroma vnemi.

Pri tem je izhajal iz evangeljskega odlomka, ko Jezus pride v shodnico in tam bere iz zvitka preroka Izaija. Ta odlomek vsem vernikom sporoča, da je vsak dan čas milosti in nova priložnost za tiste, ki hodijo za Kristusom.

Ob koncu avdience je papež zbrane spomnil na svetovni dan spomina na žrtve holokavsta, ki bo pojutrišnjem. Dodal je, da se danes zaključuje teden molitve za edinost kristjanov in da smo po krstu vsi povabljeni k prizadevanjem, da bi bili eno v Kristusu. Znova je prosil za molitev za vse, ki trpijo zaradi vojne v Ukrajini.

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.