Marjan BuničMarjan Bunič
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Sneg, ceste, pluženje, zastoji (foto: Robert Božič)
Sneg, ceste, pluženje, zastoji | (foto: Robert Božič)

Jutri do 50 cm snega. ARSO: »Bodite pozorni in pripravljeni!«

Novice | 22.01.2023, 19:30 Robert Božič

»Od nedelje zvečer do ponedeljka zvečer bo na Notranjskem in Kočevskem zapadlo od 30 do 50 cm večinoma suhega snega. Veter bo gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma,« pravi vremensko opozorilo, ki ga je ob 11.00 izdala meteorološka služba Agencije RS za okolje in ga kasneje še večkrat dopolnila.

V noči na ponedeljek se bo krepil veter, ki bo najmočnejši v jutranjih urah. Burja bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti do 140 km/h. Na Bovškem, pod Karavankami in v višjih legah severovzhodne Slovenije bodo hitrosti severovzhodnika med 70 in 100 km/h.

Spet prava zima. Zapadlo bo do 50 cm snega.

Zjutraj se bodo od juga krepile padavine. Do ponedeljka zvečer bo na Kočevskem in Notranjskem zapadlo od 30 do 50 cm večinoma suhega snega. Drugod bo snega manj, v Pomurju bo deževalo.

Zlasti nevarne razmere bodo na prehodu med Notranjsko in Primorsko, kjer pričakujemo ob močni burji in sneženju izjemno slabo vidljivost. Vidljivost bo tudi drugod zmanjšana. Ob močnem vetru bodo možni vetrolomi, so popoldne še zapisali na ARSO.

Vremenoslovec Blaž Šter: V Ljubljani bo dež s snegom

"V Ljubljanski kotlini bo padal dež s snegom. Količine bodo zaradi fena manjše kot v okolici. Bo pa sploh v severnem delu močno pihalo. Najbolj intenzivno dogajanje bo zjutraj in dopoldne," pa pojasnjuje prognostik Blaž Šter na svojem Twitter profilu.

Veter bo gradil snežne zamete, možni bodo vetrolomi, še opozarjajo vremenoslovci.

Bomo spet priča paniki na cestah?

Že prvi obilnejši sneg v letošnji zimi je poskrbel za kaotične razmere na naših cestah. Kaj lahko v poslabšanih voznih razmerah pričakujemo in kako moramo poskrbeti za svojo varnost in varnost vseh ostalih udeležencev v prometu, je v Svetovalnici povedal inštruktor varne vožnje na AMZS Peter Smrekar, ki poudarja, da za brezskrbno vožnjo pozimi ni dovolj le menjava pnevmatik. Z njim se je pogovarjal Blaž Lesnik.
Velja prisluhniti in se pripraviti.

Novice
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...