Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Friderik Baraga (foto: Radio Vatikan)
Friderik Baraga | (foto: Radio Vatikan)

Baragov večer ob 155. obletnici smrti tega apostola Indijancev

Cerkev na Slovenskem | 21.01.2023, 10:22 Tone Gorjup

Ob 155. obletnici smrti svetniškega kandidata častitljivega Božjega služabnika Friderika Ireneja Baraga so v Trebnjem pripravili Baragov večer.

Začel se je s sveto mašo, ki jo je daroval zaslužni beograjski nadškof Stanislav Hočevar. Pri oltarju se mu je pridružilo več duhovnikov, med njimi postulator Jože Pibernik, ki je tudi župnik v Trebnjem. Nadškof Hočevar je v pridigi poudaril Baragovo prijateljstvo s Kristusom, njegovo predanost Svetemu Duhu in žrtvovanje za bližnje, zlasti Indijance.

Nadškof Stanislav Hočevar
Nadškof Stanislav Hočevar © Radio Vatikan


Maši je sledila akademija, ki jo je oblikovala domača glasbena šola. Zbrane je nagovorila direktorice Muzeja krščanstva na Slovenskem Nataše Polajnar Frelih. Zbranim je pokazala in predstavila Baragov škofovski križ, ki ga je nosil na prsih in več drugih predmetov, ki jih hrani muzej.

© Radio Vatikan

Cerkev na Slovenskem
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...