Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
Friderik Baraga (foto: Radio Vatikan)
Friderik Baraga | (foto: Radio Vatikan)

Baragov večer ob 155. obletnici smrti tega apostola Indijancev

Cerkev na Slovenskem | 21.01.2023, 10:22 Tone Gorjup

Ob 155. obletnici smrti svetniškega kandidata častitljivega Božjega služabnika Friderika Ireneja Baraga so v Trebnjem pripravili Baragov večer.

Začel se je s sveto mašo, ki jo je daroval zaslužni beograjski nadškof Stanislav Hočevar. Pri oltarju se mu je pridružilo več duhovnikov, med njimi postulator Jože Pibernik, ki je tudi župnik v Trebnjem. Nadškof Hočevar je v pridigi poudaril Baragovo prijateljstvo s Kristusom, njegovo predanost Svetemu Duhu in žrtvovanje za bližnje, zlasti Indijance.

Nadškof Stanislav Hočevar
Nadškof Stanislav Hočevar © Radio Vatikan


Maši je sledila akademija, ki jo je oblikovala domača glasbena šola. Zbrane je nagovorila direktorice Muzeja krščanstva na Slovenskem Nataše Polajnar Frelih. Zbranim je pokazala in predstavila Baragov škofovski križ, ki ga je nosil na prsih in več drugih predmetov, ki jih hrani muzej.

© Radio Vatikan

Cerkev na Slovenskem
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...