Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
www.informativa.si (foto: www.informativa.si)
www.informativa.si | (foto: www.informativa.si)

Vrača se Informativa

Slovenija | 19.01.2023, 14:52 Alen Salihović

Po dveh kronskih leti se jutri v Ljubljani spet največji vseslovenski predinformativni dan, ki se odvija štiri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi. Informativa, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču na enem mestu predstavi pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev in vseživljenjskega učenja.

Informacije iz prve roke

Kot je za Radio Ognjišče povedala Lara Petkovšek bo Informativa tudi v 2023 enkratna priložnost, saj na enem mestu obiskovalci dobijo vse ustrezne informacije iz prve roke. »Obiskovalcem, učencem, dijakom, študentom, podiplomskim študentom in staršem, je tako olajšana odločitev, katere izobraževalne programe obiskati v času uradnih informativnih dni in kam nato oddati svojo prijavnico za vpis. Informativa tako pomaga veliki večini odgovoriti na vprašanje ”KAM NAPREJ”. Številnim pomaga najti informacije o štipendijah, zaposlitvenih priložnostih doma in v tujini, prekvalifikacijah in številne druge z izobraževanjem in zaposlovanjem povezane informacije,« so poudarili organizatorji.

25.000 obiskovalcev

V dveh dneh Informativa ponudi več kot 25.000 obiskovalcem iz vse Slovenije kar najbolj širok nabor izobraževalnih in zaposlitvenih programov, bogat kulturni, izobraževalni in spremljevalni program. V okviru Informative bo tudi potekal projekt Moja prva zaposlitev, s katerim želijo, da mladi stopijo v neposreden stik z delodajalci, ki nudijo štipendije, praktična usposabljanja, projektno delo, študentsko delo ali prvo zaposlitev.

Slovenija