Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović
Škof Andrej Saje, Jean Patrick, Tilen Čebulj (foto: Škofija Novo mesto)
Škof Andrej Saje, Jean Patrick, Tilen Čebulj | (foto: Škofija Novo mesto)

Škof Saje z bratom iz Taizéjske skupnosti tudi o srečanju v Ljubljani

Škofovska konferenca | 19.01.2023, 08:17 Rok Mihevc

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje je na prvi dan molitvene osmine za edinost kristjanov, sprejel brata Jeana Patricka iz Taizéjske skupnosti v Franciji.

O pripravi na srečanje v Lubljani

Pogovarjala sta se o pripravi na prihodnje, 46. evropsko srečanje mladih, ki bo letos v Ljubljani. Pripravlja ga Taizéjska ekumenska skupnost v sodelovanju s Cerkvijo na Slovenskem, posebej z ljubljansko nadškofijo. Gosta je spremljal Tilen Čebulj, koordinator Evropskega srečanja mladih.

Povezani s Taizejem

»Mladi iz Slovenije so s Taizéjem povezani že dolgo. Tja radi romajo posebej v poletnem času, redno pa se udeležujejo tudi novoletnih molitvenih srečanj po prestolnicah Evrope. Mnogim so tovrstna srečanja pomagala na poti vere in osebne rasti. Prihodnje evropsko molitveno srečanje mladih v Ljubljani bo priložnost tudi za izmenjavo izkušenj, utrjevanje vere in krščanskih občestev ter sklepanje novih prijateljstev, nenazadnje pa tudi za prepoznavnost naše domovine v širšem evropskem prostoru. Mladi iz Slovenije, ki še niso bili v Taizéju ali na drugih novoletnih molitvenih srečanjih, bodo imeli priložnost doživeti skupnost verujočih različnih krščanskih veroizpovedi iz vse Evrope,« je zapisal škof Saje v sporočilu za javnost.

Zahvala za sprejem povabila

Škof Saje se je v imenu Slovenske škofovske konference bratu Jeanu Patricku zahvalil, da so bratje sprejeli povabilo Cerkve na Slovenskem za prihodnje srečanje mladih, ter obljubil molitveno in drugo podporo.

Škofovska konferenca, Cerkev na Slovenskem
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...