Damijana MedvedDamijana Medved
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič
Škof Andrej Saje, Jean Patrick, Tilen Čebulj (foto: Škofija Novo mesto)
Škof Andrej Saje, Jean Patrick, Tilen Čebulj | (foto: Škofija Novo mesto)

Škof Saje z bratom iz Taizéjske skupnosti tudi o srečanju v Ljubljani

Cerkev na Slovenskem | 19.01.2023, 08:17 Rok Mihevc

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje je na prvi dan molitvene osmine za edinost kristjanov, sprejel brata Jeana Patricka iz Taizéjske skupnosti v Franciji.

O pripravi na srečanje v Lubljani

Pogovarjala sta se o pripravi na prihodnje, 46. evropsko srečanje mladih, ki bo letos v Ljubljani. Pripravlja ga Taizéjska ekumenska skupnost v sodelovanju s Cerkvijo na Slovenskem, posebej z ljubljansko nadškofijo. Gosta je spremljal Tilen Čebulj, koordinator Evropskega srečanja mladih.

Povezani s Taizejem

»Mladi iz Slovenije so s Taizéjem povezani že dolgo. Tja radi romajo posebej v poletnem času, redno pa se udeležujejo tudi novoletnih molitvenih srečanj po prestolnicah Evrope. Mnogim so tovrstna srečanja pomagala na poti vere in osebne rasti. Prihodnje evropsko molitveno srečanje mladih v Ljubljani bo priložnost tudi za izmenjavo izkušenj, utrjevanje vere in krščanskih občestev ter sklepanje novih prijateljstev, nenazadnje pa tudi za prepoznavnost naše domovine v širšem evropskem prostoru. Mladi iz Slovenije, ki še niso bili v Taizéju ali na drugih novoletnih molitvenih srečanjih, bodo imeli priložnost doživeti skupnost verujočih različnih krščanskih veroizpovedi iz vse Evrope,« je zapisal škof Saje v sporočilu za javnost.

Zahvala za sprejem povabila

Škof Saje se je v imenu Slovenske škofovske konference bratu Jeanu Patricku zahvalil, da so bratje sprejeli povabilo Cerkve na Slovenskem za prihodnje srečanje mladih, ter obljubil molitveno in drugo podporo.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...