Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Strmoglavljenje potniškega letala v mestu Pokhara  (foto: Twitter)
Strmoglavljenje potniškega letala v mestu Pokhara | (foto: Twitter)

Papežev telegram ob letalski nesreči v Nepalu

Svet | 17.01.2023, 12:58 Rok Mihevc

Sveti oče je predsednici Nepala Devi Bhandari poslal sožalni telegram ob strmoglavljenju letala v mestu Pokhara preteklo nedeljo, piše spletni portal Radia Vatikan.

Papež je v sporočilu izrazil svoje sožalje predsednici in vsem, ki jih je ta tragedija prizadela. Prav tako zagotavlja svojo molitev za tiste, ki sodelujejo pri reševanju in nudijo pomoč. Sveti oče duše pokojnih izroča usmiljenju Vsemogočnega ter nad žalujoče kliče Božjega blagoslova ozdravljenja in miru.

Sveti oče duše pokojnih izroča usmiljenju Vsemogočnega ter nad žalujoče kliče Božjega blagoslova ozdravljenja in miru.

Letalo družbe Yeti Airlines, ki je bilo na poti iz prestolnice Katmandu v Pokharo, je strmoglavilo na območju med novim in starim letališčem v tem drugem največjem nepalskem mestu. Na krovu je bilo 68 potnikov, med njimi trije otroci in en novorojenček ter štirje člani posadke.

Svet
Duhovniki - slika je simbolična (photo: Rok Mihevc) Duhovniki - slika je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Izčrpan duhovnik ne more voditi ljudi

Vatikanu je nedavno potekal simpozij o trajni formaciji duhovnikov. Udeležilo se ga je tudi nekaj slovenskih duhovnikov, med njimi Martin Zlobko.

Magdalena Gornik (photo: Petra Stopar) Magdalena Gornik (photo: Petra Stopar)

Bog na Magdalenino posredovanje uslišuje

Župnijsko cerkev v Sodražici so sinoči napolnili romarji iz domače dekanije in od drugod, ki so se zbrali pri sveti maši ob 128. obletnici smrti Božje služabnice Magdalene Gornik. Pred dobrima ...

Škofje na srečanju v Novem mestu (photo: Škofija Novo mesto) Škofje na srečanju v Novem mestu (photo: Škofija Novo mesto)

Predstavniki treh cerkva na srečanju v Novem mestu

Predsednik Slovenske škofovske konference novomeški škof Andrej Saje je včeraj ob nedavni 31. obletnici ustanovitve SŠK sprejel evangeličanskega škofa Leona Novaka, superintendenta Binkoštne ...