Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Nemška obrambna ministrica Christine Lambrecht (foto: dpa/STA)
Nemška obrambna ministrica Christine Lambrecht | (foto: dpa/STA)

Odstopila je Christine Lambrecht

Novice | 16.01.2023, 14:51 Petra Stopar Robert Božič

Nemška obrambna ministrica Christine Lambrecht je dopoldne kanclerju Olafu Scholzu podala odstopno izjavo. Že dlje časa se je soočala s kritikami, predvsem na račun nemške vojaške pomoči Ukrajini, počasnega izvajanja javnih naročil za nemške oborožene sile in pomanjkanja strokovnega znanja.

Nedavno se je na naslovnicah znašla zaradi novoletnega sporočila na družbenih omrežjih. V njem je govorila o vojni, medtem ko je bil v ozadju ognjemet, kar je povzročilo razburjenje. Maja so mediji tudi poročali, da je svojemu 21-letnemu sinu dovolila, da je s helikopterjem bundeswehra poletel na priljubljen počitniški otok Sylt.

Najbolj kritični do njenih dejanj so bili člani opozicijskih krščanskih demokratov, ki so jo tudi pozvali k odstopu. Kancler Scholz ji je decembra v luči kritik sicer stopil v bran, danes pa je njen odstop sprejel.

Po podatkih iz javnomnenjske raziskave televizije ZDF ministričin odstop podpira kar 60 odstotkov Nemcev. Da bi morala oditi s položaja, je prejšnji teden menila tudi polovica volivcev njene stranke, torej socialdemokratov.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...