Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović
Zelenski na obisku na katoliški univerzi (foto: https://ucu.edu.ua/en/news/uku-z-neofitsijnyj-vizytom-vidvidav-prezydent-ukrayiny-volodymyr-zelenskyj/)
Zelenski na obisku na katoliški univerzi | (foto: https://ucu.edu.ua/en/news/uku-z-neofitsijnyj-vizytom-vidvidav-prezydent-ukrayiny-volodymyr-zelenskyj/)

Zelenski je obiskal katoliško univerzo

Svet | 12.01.2023, 14:09 Marjana Debevec

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je včeraj nenapovedano obiskal katoliško univerzo v Lvovu.

Rektor univerze p. Bohdan Prach je poudaril, da je skrivnost njihovega velikega uspeha v tem, da je vse zgrajeno na temelju krščanskih vrednot. Njihov cilje je, da bodo njihovi diplomanti nekoč gradili prenovljeno Ukrajino.

Številni študenti, profesorji in diplomanti ukrajinske katoliške univerze zdaj služijo na frontah. Žal jih je 13 med njimi že izgubilo življenje. Poleg tega je univerza od začetka obsežne invazije Rusije organizirala prostovoljni center, ki je zbral več kot 6 milijonov dolarjev za materialno in dušeno pomoč ljudem v stiski, pa tudi za bolnišnice in zdravstvene domove.

Svet, Cerkev po svetu
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...