Nataša LičenNataša Ličen
Aleš KarbaAleš Karba
Tanja DominkoTanja Dominko
Zelenski na obisku na katoliški univerzi (foto: https://ucu.edu.ua/en/news/uku-z-neofitsijnyj-vizytom-vidvidav-prezydent-ukrayiny-volodymyr-zelenskyj/)
Zelenski na obisku na katoliški univerzi | (foto: https://ucu.edu.ua/en/news/uku-z-neofitsijnyj-vizytom-vidvidav-prezydent-ukrayiny-volodymyr-zelenskyj/)

Zelenski je obiskal katoliško univerzo

Svet | 12.01.2023, 14:09 Marjana Debevec

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je včeraj nenapovedano obiskal katoliško univerzo v Lvovu.

Rektor univerze p. Bohdan Prach je poudaril, da je skrivnost njihovega velikega uspeha v tem, da je vse zgrajeno na temelju krščanskih vrednot. Njihov cilje je, da bodo njihovi diplomanti nekoč gradili prenovljeno Ukrajino.

Številni študenti, profesorji in diplomanti ukrajinske katoliške univerze zdaj služijo na frontah. Žal jih je 13 med njimi že izgubilo življenje. Poleg tega je univerza od začetka obsežne invazije Rusije organizirala prostovoljni center, ki je zbral več kot 6 milijonov dolarjev za materialno in dušeno pomoč ljudem v stiski, pa tudi za bolnišnice in zdravstvene domove.

Svet, Cerkev po svetu
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek) Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek)

Na Madagaskar sem prišel zaradi enega človeka

V čem je skrivnost, da misijonar Pedro Opeka zaradi nenehnega darovanja, ki gre pogosto tudi preko njegovih moči, ne pregori? To je bilo le eno od vprašanj na dopoldanskem srečanju z novinarji.

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...