Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Zelenski na obisku na katoliški univerzi (foto: https://ucu.edu.ua/en/news/uku-z-neofitsijnyj-vizytom-vidvidav-prezydent-ukrayiny-volodymyr-zelenskyj/)
Zelenski na obisku na katoliški univerzi | (foto: https://ucu.edu.ua/en/news/uku-z-neofitsijnyj-vizytom-vidvidav-prezydent-ukrayiny-volodymyr-zelenskyj/)

Zelenski je obiskal katoliško univerzo

Svet | 12.01.2023, 14:09 Marjana Debevec

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je včeraj nenapovedano obiskal katoliško univerzo v Lvovu.

Rektor univerze p. Bohdan Prach je poudaril, da je skrivnost njihovega velikega uspeha v tem, da je vse zgrajeno na temelju krščanskih vrednot. Njihov cilje je, da bodo njihovi diplomanti nekoč gradili prenovljeno Ukrajino.

Številni študenti, profesorji in diplomanti ukrajinske katoliške univerze zdaj služijo na frontah. Žal jih je 13 med njimi že izgubilo življenje. Poleg tega je univerza od začetka obsežne invazije Rusije organizirala prostovoljni center, ki je zbral več kot 6 milijonov dolarjev za materialno in dušeno pomoč ljudem v stiski, pa tudi za bolnišnice in zdravstvene domove.

Svet, Cerkev po svetu
Mladinci skakalci (photo: SloSki Nordic team) Mladinci skakalci (photo: SloSki Nordic team)

Te športne novice se veseli naš sodelavec Jože

Z mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskih športih v Whistlerju v Kanadi spet prihajajo lepe novice. Te so posebej razveselile tudi našega sodelaveca Jožeta Bartolja. Slovenski skakalci, med ...