Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Slovenski škofje s predsednikom vlade Robertom Golobom (foto: Daniel Novakovic/STA)
Slovenski škofje s predsednikom vlade Robertom Golobom | (foto: Daniel Novakovic/STA)

O čem so slovenski škofje govorili z Golobom?

Slovenija | 11.01.2023, 17:41 Rok Mihevc

Predsednik vlade Robert Golob je v Vili Podrožnik v Ljubljani sprejel člane Slovenske škofovske konference, pišejo na njeni spletni strani.

Pogovor je sledil srečanju predsednika vlade s papežem Frančiškom v Vatikanu pred mesecem dni, kjer je že bilo izpostavljeno dobro sodelovanje med Slovenijo in Svetim sedežem. Sogovorniki so izmenjali stališča o aktualnih temah, med drugim o prihajajoči tridesetletnici delovanja SŠK, pobudi za mir na Balkanu ter odnosih med Cerkvijo in državo. Predsednik vlade je ob tem poudaril pomen dialoga in spoštovanja, ki je temelj za ohranjanje rednega dialoga v prihodnje.

Vir: Slovenska škofovska konferenca

© Daniel Novakovic/STA

© Daniel Novakovic/STA

© Daniel Novakovic/STA

Slovenija, Škofovska konferenca
Peter Gregorčič (photo: STA) Peter Gregorčič (photo: STA)

"Nevaren precedens v evropskem pravnem prostoru"

Po odločitvi ustavnega sodišča, da prekliče veljavnost sklepa o začasnem zadržanju dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija, in dovoli uveljavitev novele zakona o RTVS v celoti, je ta teden ...

Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt) Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt)

V spomin: Plesni svet Mirka Ramovša

Pred dnevi smo izgubili največjega in najpomembnejšega slovenskega etnokoreologa Mirka Ramovša. Svoje življenje je posvetil preučevanju in raziskovanju plesnega izročila. S strokovnimi nasveti, ...