Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Grob papeža Benedikta XVI. (foto: Vatican Media)
Grob papeža Benedikta XVI. | (foto: Vatican Media)

Dolga vrsta vernikov pred grobom Benedikta XVI.

Novice | 09.01.2023, 14:27 Rok Mihevc

V baziliki svetega Petra se že od nedelje zjutraj vije dolga vrsta vernikov, ki želijo obiskati grob Benedikta XVI, pišejo na spletni strani Radia Vatikan.

Benedikt XVI. je pokopan v vatikanskih grobnicah, ki se nahajajo pod baziliko svetega Petra. Trojno krsto iz cipresovega lesa, cinka in hrastovine so po pogrebni maši, 5. januarja, položili v nekdanjo grobnico Janeza Pavla II., kar je bila tudi Benediktova želja. Na marmorni plošči je ime 265. Petrovega naslednika.

Grob papeža Benedikta XVI.
Grob papeža Benedikta XVI. © Vatican Media

Veliko je vernikov in romarjev, ki se v tišini zaustavljajo in zbrano molijo pred grobnico Benedikta XVI.. Grob Benedikta XVI. se nahaja v bližini groba apostola Petra, ki je tik pod glavnim oltarjem vatikanske bazilike.

Molitev pred grobom papeža Benedikta
Molitev pred grobom papeža Benedikta © Radio Vatikan

Dolga vrsta pred vstopom v grobnico
Dolga vrsta pred vstopom v grobnico © Radio Vatikan

Novice
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.