Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Grob papeža Benedikta XVI. (foto: Vatican Media)
Grob papeža Benedikta XVI. | (foto: Vatican Media)

Dolga vrsta vernikov pred grobom Benedikta XVI.

Novice | 09.01.2023, 14:27 Rok Mihevc

V baziliki svetega Petra se že od nedelje zjutraj vije dolga vrsta vernikov, ki želijo obiskati grob Benedikta XVI, pišejo na spletni strani Radia Vatikan.

Benedikt XVI. je pokopan v vatikanskih grobnicah, ki se nahajajo pod baziliko svetega Petra. Trojno krsto iz cipresovega lesa, cinka in hrastovine so po pogrebni maši, 5. januarja, položili v nekdanjo grobnico Janeza Pavla II., kar je bila tudi Benediktova želja. Na marmorni plošči je ime 265. Petrovega naslednika.

Grob papeža Benedikta XVI.
Grob papeža Benedikta XVI. © Vatican Media

Veliko je vernikov in romarjev, ki se v tišini zaustavljajo in zbrano molijo pred grobnico Benedikta XVI.. Grob Benedikta XVI. se nahaja v bližini groba apostola Petra, ki je tik pod glavnim oltarjem vatikanske bazilike.

Molitev pred grobom papeža Benedikta
Molitev pred grobom papeža Benedikta © Radio Vatikan

Dolga vrsta pred vstopom v grobnico
Dolga vrsta pred vstopom v grobnico © Radio Vatikan

Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...