Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Grob papeža Benedikta XVI. (foto: Vatican Media)
Grob papeža Benedikta XVI. | (foto: Vatican Media)

Dolga vrsta vernikov pred grobom Benedikta XVI.

Novice | 09.01.2023, 14:27 Rok Mihevc

V baziliki svetega Petra se že od nedelje zjutraj vije dolga vrsta vernikov, ki želijo obiskati grob Benedikta XVI, pišejo na spletni strani Radia Vatikan.

Benedikt XVI. je pokopan v vatikanskih grobnicah, ki se nahajajo pod baziliko svetega Petra. Trojno krsto iz cipresovega lesa, cinka in hrastovine so po pogrebni maši, 5. januarja, položili v nekdanjo grobnico Janeza Pavla II., kar je bila tudi Benediktova želja. Na marmorni plošči je ime 265. Petrovega naslednika.

Grob papeža Benedikta XVI.
Grob papeža Benedikta XVI. © Vatican Media

Veliko je vernikov in romarjev, ki se v tišini zaustavljajo in zbrano molijo pred grobnico Benedikta XVI.. Grob Benedikta XVI. se nahaja v bližini groba apostola Petra, ki je tik pod glavnim oltarjem vatikanske bazilike.

Molitev pred grobom papeža Benedikta
Molitev pred grobom papeža Benedikta © Radio Vatikan

Dolga vrsta pred vstopom v grobnico
Dolga vrsta pred vstopom v grobnico © Radio Vatikan

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...