Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore na Brezjah (foto: Janez Kotar)
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore na Brezjah | (foto: Janez Kotar)

Novoletni sklep nadškofa Zoreta

Cerkev na Slovenskem | 03.01.2023, 11:56 Petra Stopar

Na Brezjah so se v nedeljo spomnili 23. obletnice slovesnega imenovanja bazilike Marije Pomagaj za Slovensko Marijino narodno svetišče.

Po tradiciji sveto mašo ob 16. uri, na prvi dan novega leta, v baziliki daruje ljubljanski nadškof metropolit. Tako je bilo po poročanju spletnega portala marija.si tudi letos, ko je slovesno somaševanje vodil nadškof Stanislav Zore.

V uvodu je romarje pozdravil rektor svetišča, p. Robert Bahčič ter jim obenem voščil blagoslovljeno milostno in upanja polno leto, v katerega smo vstopili. Ob tem je dodal, da sveto mašo daruje za pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI.

Robert Bahčič
Robert Bahčič © Janez Kotar

Nadškof Zore pa je vse povabil: "Da v tem letu, ki ga začenjamo, postanemo ljudje, ki ga blagoslavljamo. Ne pomeni, da ne vidimo napak, ne pomeni, da ni nič narobe v mojem in tvojem življenju. Pomeni pa, da smo začeli tisti pregovor, ki ga vsi poznamo, »če dobrega ne morem storiti, tudi slabega ne bom storil«. Jaz pa bi ga spremenil in rekel, »če dobrega ne morem povedati, tudi slabega ne bom govoril."

Če dobrega ne morem povedati, tudi slabega ne bom govoril.

Več pa na spletni strani marija.si.

Nadškof Stanislav Zore
Nadškof Stanislav Zore © Janez Kotar

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...