Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore na Brezjah (foto: Janez Kotar)
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore na Brezjah | (foto: Janez Kotar)

Novoletni sklep nadškofa Zoreta

Cerkev na Slovenskem | 03.01.2023, 11:56 Petra Stopar

Na Brezjah so se v nedeljo spomnili 23. obletnice slovesnega imenovanja bazilike Marije Pomagaj za Slovensko Marijino narodno svetišče.

Po tradiciji sveto mašo ob 16. uri, na prvi dan novega leta, v baziliki daruje ljubljanski nadškof metropolit. Tako je bilo po poročanju spletnega portala marija.si tudi letos, ko je slovesno somaševanje vodil nadškof Stanislav Zore.

V uvodu je romarje pozdravil rektor svetišča, p. Robert Bahčič ter jim obenem voščil blagoslovljeno milostno in upanja polno leto, v katerega smo vstopili. Ob tem je dodal, da sveto mašo daruje za pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI.

Robert Bahčič
Robert Bahčič © Janez Kotar

Nadškof Zore pa je vse povabil: "Da v tem letu, ki ga začenjamo, postanemo ljudje, ki ga blagoslavljamo. Ne pomeni, da ne vidimo napak, ne pomeni, da ni nič narobe v mojem in tvojem življenju. Pomeni pa, da smo začeli tisti pregovor, ki ga vsi poznamo, »če dobrega ne morem storiti, tudi slabega ne bom storil«. Jaz pa bi ga spremenil in rekel, »če dobrega ne morem povedati, tudi slabega ne bom govoril."

Če dobrega ne morem povedati, tudi slabega ne bom govoril.

Več pa na spletni strani marija.si.

Nadškof Stanislav Zore
Nadškof Stanislav Zore © Janez Kotar

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...