Petra StoparPetra Stopar
Žalna knjiga za pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI. (foto: Alen Salihović)
Žalna knjiga za pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI. | (foto: Alen Salihović)

Žalna knjiga in sveta maša za Benedikta XVI.

Novice | 03.01.2023, 10:21 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Zaslužnega papeža Benedikta XVI. se bomo spomnili tudi v Sloveniji. V petek bo v ljubljanski stolnici maša zanj, od srede do petka pa bo na apostolski nunciaturi v Ljubljani odprta žalna knjiga, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

Slovenski škofje so ob smrti Benedikta XVI. že v soboto povabili slovenske katoličane, naj se se pokojnega papeža spomnijo v molitvi. Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je med drugim izpostavil naklonjenost, s katero je Benedikt XVI. spremljal katoliško cerkev v Sloveniji.

Maša za pokojnega zaslužnega papeža bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja v petek ob 18.30. Žalna knjiga zanj pa bo na apostolski nunciaturi v Ljubljani odprta od srede do petka med 10. in 12. uro ter med 15. in 17. uro.

V žalno knjigo se je vpisal tudi direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.
V žalno knjigo se je vpisal tudi direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak. © Alen Salihović

Odgovorni urednik Tadej Sadar.
Odgovorni urednik Tadej Sadar. © Alen Salihović

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.