Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Bogat izbor videoposnetkov na našem Facebook profilu (foto: posnetek zaslona)
Bogat izbor videoposnetkov na našem Facebook profilu | (foto: posnetek zaslona)

Najbolj gledano: Palačinke na lopati, »Veš, o Marija«, slovo novomašnika in opustošeni Kras

Radijski utrip | 02.01.2023, 08:38 Rok Mihevc

Ob koncu leta je vedno zanimivo opraviti inventuro in pregledati dogajanje, ki je bilo tudi letos pestro. Med bolj zanimivo statistiko je na primer število ogledov videoposnetkov, ki smo jih objavili na naši Facebook strani.

Najbolj ste si tako v letu 2022 ogledali raznorazne izvedbe ljudskih in narodnozabavnih pesmi, posnetek opustošenega Krasa, srečanje motoristov v Grosuplju, daleč največ ogledov pa ima peka palačink na lopati. :) Preprosto in učinkovito.

Za vas bomo na terenu tudi v letu, ki prihaja. S palačinkami in glasbo. Še enkrat si oglejte najbolj gledane posnetke, bogat izbor vseh pa najdete tukaj.

Peka palačinke na lopati ima največ ogledov - skoraj 260.000.


Takole zadoni pesem "Veš o, Marija" iz grl motoristev in motoristk v grosupeljski cerkvi sv. Mihaela, kjer je v organizaciji Zavod Beli Angeli potekal blagoslov motorjev.


Brez te pa ne gre nikjer. :)


Kako lepo so nam Angelčka v horjulski cerkvi zapeli fantje iz Žažarja.

 


V NašGost smo spoznali gospo Vido, ki skupaj z možem živi v čebelnjaku. ☺️🐝🐝 Jutro običajno začneta ob pesmi in igranju na harmoniko. 🎼🎵🪗 Na vprašanje, kaj ob tem porečejo sosedje, pa se široko nasmeji in doda, "zavriskajo".


Češčena si Marija🙏❤️

Ta video so nam poslali gasilci ...


Eden lepših in ganljivejših trenutkov nove maše je gotovo slovo novomašnika od doma. ❤️ Tudi Janez Meglen je večer pred novo mašo v navzočnosti domačih in sokrajanov na Lazah nad Krko na prelepi domačiji prejel blagoslov svojih staršev. 🙏


Zadnje slovo Borisa Pahorja.



Poglejte, kako veselo je bilo na novomašni pogostitvi v župniji Bistrica pri Tržiču! 😇🤩 In kakšen pevski talent ima novomašnik Tadej! So ga v Ansamblu Sašo Avsenik povabili kar k mikrofonu. 😊



Življenje je dar! ❤️ Po nedavni težki preizkušnji naše drage penzionistke Sonje smo izredno hvaležni, da smo lahko danes, na njen rojstni dan, skupaj z njo obhajali sveto mašo in ji z ogromnim šopkom zaželeli še mnogo, mnogo zdravih let!


Narodne noše, čudovita dediščina, trud mnogih in zelo lep obisk. Kamnik.


Pesem za Izidorjevo taščo Bojano. Izidor je dobil dodatnih 150 točk in je resen kandidat za "naj zeta". :)



Kje se spodobi biti na Martinov večer? "Oče nebeški, glej, še en kozarček zdej, potlej bom hvalo ti vekomaj pel!"

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.