Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Jaslice (foto: Rok Mihevc)
Jaslice | (foto: Rok Mihevc)

Dete je rojeno, sin nam je dan!

Radijski utrip | 24.12.2022, 17:43 msgr. Franci Trstenjak

Nekdo je zapisal: »Če bi ljudje potrebovali napredek, bi Bog poslal znanstvenika. Če bi potrebovali moč in oblast, bi poslal vojskovodjo in politika. Če bi potrebovali bogastvo in denar, bi poslal bogataša. Toda človek je potreboval ljubezen, dobroto, usmiljenje, odpuščanje in mir, zato je poslal Odrešenika, da bi svet odrešil, da bi ljudi spravil z Bogom in da bi ves svet napravil za svet bratov in sestra«.

V božični noči je Bog stopil v revščino našega hleva, da bi ga posvetil in naredil za božje svetišče. Betlehemski hlev, ki ga občudujemo ob gledanju in zrenju jaslic, je podoba naše notranje revščine in krhkosti, ki pa ju Bog prenavlja, bogati in posvečuje s svojo ljubeznijo. Dogaja se namreč to, kar je zapisal apostol Pavel: "Razodela se je božja milost, ki rešuje vse ljudi" (Tit 2,11).

Iz vsega srca vam želim obilje milosti božične noči, da boste prepoznali znamenje, ki nam ga daje Bog sam: "Dete je rojeno, sin nam je dan. Oblast je na njegovih ramah, imenuje se: Čudoviti svetovalec, močni Bog, večni Oče, Knez miru" (Iz 9,5).

Ob tem znamenju naj se srce napolni z veseljem in radostjo, da ga bomo prinašali svetu in človeštvu, ki po njem hrepenita in si ga močno želita.

Skupaj z vsemi sodelavkami in sodelavci vam želim, da vas v božični noči in prihodnjih dneh prežari Božja ljubezen, s katero boste vneli svojo ljubezen do sebe in bližnjih.

Radijski utrip
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...