Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Jaslice (foto: Rok Mihevc)
Jaslice | (foto: Rok Mihevc)

Dete je rojeno, sin nam je dan!

Radijski utrip | 24.12.2022, 17:43 msgr. Franci Trstenjak

Nekdo je zapisal: »Če bi ljudje potrebovali napredek, bi Bog poslal znanstvenika. Če bi potrebovali moč in oblast, bi poslal vojskovodjo in politika. Če bi potrebovali bogastvo in denar, bi poslal bogataša. Toda človek je potreboval ljubezen, dobroto, usmiljenje, odpuščanje in mir, zato je poslal Odrešenika, da bi svet odrešil, da bi ljudi spravil z Bogom in da bi ves svet napravil za svet bratov in sestra«.

V božični noči je Bog stopil v revščino našega hleva, da bi ga posvetil in naredil za božje svetišče. Betlehemski hlev, ki ga občudujemo ob gledanju in zrenju jaslic, je podoba naše notranje revščine in krhkosti, ki pa ju Bog prenavlja, bogati in posvečuje s svojo ljubeznijo. Dogaja se namreč to, kar je zapisal apostol Pavel: "Razodela se je božja milost, ki rešuje vse ljudi" (Tit 2,11).

Iz vsega srca vam želim obilje milosti božične noči, da boste prepoznali znamenje, ki nam ga daje Bog sam: "Dete je rojeno, sin nam je dan. Oblast je na njegovih ramah, imenuje se: Čudoviti svetovalec, močni Bog, večni Oče, Knez miru" (Iz 9,5).

Ob tem znamenju naj se srce napolni z veseljem in radostjo, da ga bomo prinašali svetu in človeštvu, ki po njem hrepenita in si ga močno želita.

Skupaj z vsemi sodelavkami in sodelavci vam želim, da vas v božični noči in prihodnjih dneh prežari Božja ljubezen, s katero boste vneli svojo ljubezen do sebe in bližnjih.

Radijski utrip
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...