Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Jaslice (foto: Rok Mihevc)
Jaslice | (foto: Rok Mihevc)

Dete je rojeno, sin nam je dan!

Radijski utrip | 24.12.2022, 17:43 msgr. Franci Trstenjak

Nekdo je zapisal: »Če bi ljudje potrebovali napredek, bi Bog poslal znanstvenika. Če bi potrebovali moč in oblast, bi poslal vojskovodjo in politika. Če bi potrebovali bogastvo in denar, bi poslal bogataša. Toda človek je potreboval ljubezen, dobroto, usmiljenje, odpuščanje in mir, zato je poslal Odrešenika, da bi svet odrešil, da bi ljudi spravil z Bogom in da bi ves svet napravil za svet bratov in sestra«.

V božični noči je Bog stopil v revščino našega hleva, da bi ga posvetil in naredil za božje svetišče. Betlehemski hlev, ki ga občudujemo ob gledanju in zrenju jaslic, je podoba naše notranje revščine in krhkosti, ki pa ju Bog prenavlja, bogati in posvečuje s svojo ljubeznijo. Dogaja se namreč to, kar je zapisal apostol Pavel: "Razodela se je božja milost, ki rešuje vse ljudi" (Tit 2,11).

Iz vsega srca vam želim obilje milosti božične noči, da boste prepoznali znamenje, ki nam ga daje Bog sam: "Dete je rojeno, sin nam je dan. Oblast je na njegovih ramah, imenuje se: Čudoviti svetovalec, močni Bog, večni Oče, Knez miru" (Iz 9,5).

Ob tem znamenju naj se srce napolni z veseljem in radostjo, da ga bomo prinašali svetu in človeštvu, ki po njem hrepenita in si ga močno želita.

Skupaj z vsemi sodelavkami in sodelavci vam želim, da vas v božični noči in prihodnjih dneh prežari Božja ljubezen, s katero boste vneli svojo ljubezen do sebe in bližnjih.

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.