Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Janez Janša in papež Benedikt XVI. (foto: STA / Danijel Novakovič)
Janez Janša in papež Benedikt XVI. | (foto: STA / Danijel Novakovič)

Tudi slovenski politiki o zapuščini pokojnega Benedikta XVI.

Novice | 01.01.2023, 08:50 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Sožalje ob smrti zaslužnega papeža Benedikta XVI. izražajo tudi slovenski politiki.

Golob: Prijatelj Slovenije

Premier Robert Golob je poudaril, da je bil prijatelj Slovenije, ki se ga bomo spominjali po modrosti njegovih misli in kot zagovornika dialoga. V tvitu je še izrazil sožalje papežu Frančišku in zapisal, da so ob smrti zaslužnega papeža njegove misli s katoliško skupnostjo v Sloveniji in po svetu. "Bil je prijatelj Slovenije, ki se ga bomo spominjali kot zagovornika dialoga in po modrosti njegovih misli," je izpostavil.

Pirc Musar: Naj počiva v miru

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v angleščini tvitnila, da je užaloščena ob novici o smrti zaslužnega papeža. "Naj počiva v miru," je dodala.

Fajon: Vrhunski intelektualec

Vodja slovenske diplomacije Tanja Fajon je ob smrti zaslužnega papeža izrazila sožalje vsem cerkvenim dostojanstvenikom in vernikom v Sloveniji. "Benedikt XVI. je veljal za vrhunskega intelektualca," je zapisala na družbenem omrežju Twitter. Dodala je, da se ga bomo spomnili po njegovem prispevku h graditvi dobrih odnosov med Svetim sedežem in Slovenijo. "Dolžnosti je svojemu nasledniku predal za časa svojega življenja, kar odseva skromnost njegovega karakterja. S to gesto je že za časa svojega življenja napisal zgodovino," je še tvitnila Fajon.

Janša: Sol zemlje

Sožalje sedanjemu papežu je na Twitterju v angleščini izrazil tudi vodja SDS Janez Janša. "Danes se spominjamo soli zemlje... Vsak od nas je rezultat Božje misli. Vsak od nas je bil ustvarjen po njegovi volji, vsak od nas je ljubljen, vsak od nas je potreben," je zapisal. "Naj njegova duša počiva v miru," je dodal.

Novice
Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj) Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj)

Matic Suhadolc – Naš gost

Naš gost je bil arhitekt Matic Suhadolc, ki je leta 2021 med drugim prejel odličje sv. Cirila in Metoda Slovenske škofovske konference za njegov izjemen doprinos na področju izgradnje in obnove ...