Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović
Mladi na Poljskem (foto: )
Mladi na Poljskem | (foto: )

Mladi iz Murske sobote na romanju po Poljski

Novice | 29.12.2022, 13:39 Marjana Debevec

Mladi iz Škofije Murska Sobota so se v torek podali ravno na romanje k Mariji na Jasno goro v Poljskem mestu Częstochowa. To je bila njihova prva postaja na 4-dnevnem romanju po poteh Janeza Pavla II., ki ga pripravlja Škofijski odbor za mladino.

Mladi so že prvi dan v Marijinem svetišču sodelovali pri sveti maši, ki jo je daroval duhovni vodja Aljaž Baša. Še pred mašo pa so se ustavili ob slavni in močno čaščeni ikoni Črne Marije, ki bi jo naj po legendi narisal sam evangelist Luka.

Včeraj so mladi iz murskosoboške škofije obiskali koncentracijsko taborišče Auschwitz, kjer so se spomnili vseh, ki so bili žrtve tamkajšnjih grozot, še posebej svetega Maksimilijana Kolbeja in svete Edith Stein. Pot so nadaljevali v svetišče Božjega usmiljenja in na grob svete Faustine Kowalske, še ene od svetniških oseb, ki se ji priporočajo na poti.

Danes si bodo v Krakovu ogledali novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., jutri pa se bodo odpravili še na Kalwarijo Zebrzydowsko, poleg Čenstohove najbolj znano romarsko središče na Poljskem. Ustavili se bodo še v Wadowicah, rojstnem kraju sv. papeža Janeza Pavla II.

Novice
Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor) Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor)

Prava ladja na oratoriju na Suhorju

V polnem teku po vsej Sloveniji potekajo oratoriji in tako je bilo v začetku julija tudi na Suhorju. Bil pa je nekaj posebnega, saj so animatorji zgradili pravo ladjo.

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...