Nataša LičenNataša Ličen
Aleš KarbaAleš Karba
Tanja DominkoTanja Dominko
Mladi na Poljskem (foto: )
Mladi na Poljskem | (foto: )

Mladi iz Murske sobote na romanju po Poljski

Novice | 29.12.2022, 13:39 Marjana Debevec

Mladi iz Škofije Murska Sobota so se v torek podali ravno na romanje k Mariji na Jasno goro v Poljskem mestu Częstochowa. To je bila njihova prva postaja na 4-dnevnem romanju po poteh Janeza Pavla II., ki ga pripravlja Škofijski odbor za mladino.

Mladi so že prvi dan v Marijinem svetišču sodelovali pri sveti maši, ki jo je daroval duhovni vodja Aljaž Baša. Še pred mašo pa so se ustavili ob slavni in močno čaščeni ikoni Črne Marije, ki bi jo naj po legendi narisal sam evangelist Luka.

Včeraj so mladi iz murskosoboške škofije obiskali koncentracijsko taborišče Auschwitz, kjer so se spomnili vseh, ki so bili žrtve tamkajšnjih grozot, še posebej svetega Maksimilijana Kolbeja in svete Edith Stein. Pot so nadaljevali v svetišče Božjega usmiljenja in na grob svete Faustine Kowalske, še ene od svetniških oseb, ki se ji priporočajo na poti.

Danes si bodo v Krakovu ogledali novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., jutri pa se bodo odpravili še na Kalwarijo Zebrzydowsko, poleg Čenstohove najbolj znano romarsko središče na Poljskem. Ustavili se bodo še v Wadowicah, rojstnem kraju sv. papeža Janeza Pavla II.

Novice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...