Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Mariborski nadškof Alojzij Cvikl in župan Saša Arsenovič (foto: FB Karitas Maribor)
Mariborski nadškof Alojzij Cvikl in župan Saša Arsenovič | (foto: FB Karitas Maribor)

Župan in nadškof v predpasniku

Novice | 23.12.2022, 16:03 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Mariborski župan Saša Arsenovič in tamkajšnji nadškof Alojzij Cvikl sta tik pred božičem obiskala nadškofijsko Karitas Maribor. Ob tem sta se pridružila prostovoljcem in prejemnikom pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem ter opasana v predpasnika pomagala razdeliti tokrat nekoliko bolj slovesno petkovo kosilo.

Arsenovič vesel živega stika

Na že tradicionalnem obisku pred prazniki sta prejemnike pomoči, prostovoljce in sodelavce Karitas nagovorila s spodbudnimi mislimi. Arsenovič je izrazil veliko veselje, da je ponovno pristen na dogodku, na katerem lahko drug drugemu izrazijo misel, ki je zapisana že ob vhodu v Ljudsko kuhinjo Betlehem: "Kako čudovito je, da obstajaš!" Vsem zbranim je s to mislijo voščil lepe, doživete praznike ter obilo zdravja v novem letu.

© FB Karitas Maribor

Cvikl: Obhajati božič pomeni odgovoriti na to ljubezen

Nadškof Cvikl pa je poudaril, da prav božič razodeva, kako nas Bog ljubi. "Vsakega, brez razlike. Obhajati božič pomeni odgovoriti na to ljubezen. Za božič se ne bi smel nihče čutiti zunaj naše ljubezni," je dejal. Ob tem je vsem zaželel, da bi začutili, da so sprejeti in obdani z ljubeznijo, ter jih povabil, da ljubezen delijo naprej.

Novice
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...