Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Mariborski nadškof Alojzij Cvikl in župan Saša Arsenovič (foto: FB Karitas Maribor)
Mariborski nadškof Alojzij Cvikl in župan Saša Arsenovič | (foto: FB Karitas Maribor)

Župan in nadškof v predpasniku

Novice | 23.12.2022, 16:03 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Mariborski župan Saša Arsenovič in tamkajšnji nadškof Alojzij Cvikl sta tik pred božičem obiskala nadškofijsko Karitas Maribor. Ob tem sta se pridružila prostovoljcem in prejemnikom pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem ter opasana v predpasnika pomagala razdeliti tokrat nekoliko bolj slovesno petkovo kosilo.

Arsenovič vesel živega stika

Na že tradicionalnem obisku pred prazniki sta prejemnike pomoči, prostovoljce in sodelavce Karitas nagovorila s spodbudnimi mislimi. Arsenovič je izrazil veliko veselje, da je ponovno pristen na dogodku, na katerem lahko drug drugemu izrazijo misel, ki je zapisana že ob vhodu v Ljudsko kuhinjo Betlehem: "Kako čudovito je, da obstajaš!" Vsem zbranim je s to mislijo voščil lepe, doživete praznike ter obilo zdravja v novem letu.

© FB Karitas Maribor

Cvikl: Obhajati božič pomeni odgovoriti na to ljubezen

Nadškof Cvikl pa je poudaril, da prav božič razodeva, kako nas Bog ljubi. "Vsakega, brez razlike. Obhajati božič pomeni odgovoriti na to ljubezen. Za božič se ne bi smel nihče čutiti zunaj naše ljubezni," je dejal. Ob tem je vsem zaželel, da bi začutili, da so sprejeti in obdani z ljubeznijo, ter jih povabil, da ljubezen delijo naprej.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...