Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Stolnica sv. Nikolaja Ljubljana (foto: Nadškofija Ljubljana)
Stolnica sv. Nikolaja Ljubljana | (foto: Nadškofija Ljubljana)

Na Nadškofiji Ljubljana poteka apostolska vizitacija

Cerkev na Slovenskem | 23.12.2022, 15:14 Alen Salihović

Kot so zapisali na spletni strani nadškofije se je v zadnjem obdobju pojavljalo več ugibanj in očitkov glede transparentnosti poslovanja ljubljanske nadškofije.

Ker si ljubljanski nadškof Stanislav Zore od začetka svoje škofovske službe prizadeva za preglednost in transparentnost, je pred meseci sam zaprosil pristojne dikasterije rimske kurije za apostolsko vizitacijo, da bi neodvisni in zunanji strokovnjaki preverili poslovanje Nadškofije Ljubljana, so zapisali na spletni strani.

Dikasterij za škofe je za apostolskega vizitatorja imenoval Dražena Kutlešo, splitsko-makarskega nadškofa. Dokler se vizitacija ne zaključi in ne prejmejo zaključnega poročila, podrobnosti na ljubljanski nadškofiji ne morejo komentirati.

Cerkev na Slovenskem
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...