Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Tone GorjupTone Gorjup
Katoliška mladina (foto: )
Katoliška mladina | (foto: )

Mladi katoličani: Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Novice | 23.12.2022, 13:10 Marta Jerebič

Katoliška mladina vabi k postu in molitvi za prečiščenje Cerkve, za vse žrtve zlorab in za spokoritev storilcev ter drugih odgovornih.

Najboljši odgovor, ki ga lahko damo kot Cerkev

Navaja, da je eden od glavnih razlogov, ki mlade odvrača od vere, ta, „da so jih razočarali škandali verskih institucij in voditeljev." Zaveda se, da mora vsak storilec sam prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Kot skupnost pa si ne smemo dovoliti, da se ne bi upali zares soočiti z zločini. Zato želijo spodbuditi k najboljšem odgovoru, ki ga lahko kot Cerkev damo.

Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Vabijo, da z molitvijo, postom in pokoro kličemo Njegovo usmiljenje in ozdravljenje nad rano, ki jo taki grehi povzročijo. Samo Njegova milost preprečuje širjenje zla, piše Katoliška mladina in dodaja, da si za zgled jemljejo sv. Estero in ob preizkušnji, ki je še ni konec, zaupanje s postom in molitvijo polagamo v roke Božje previdnosti. Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

 

Novice
Požar, ki je izbruhnil pod hribom Trstelj na Krasu (photo: Gasilska zveza Slovenije) Požar, ki je izbruhnil pod hribom Trstelj na Krasu (photo: Gasilska zveza Slovenije)

Požar na Krasu pogašen, pomagal tudi dež

Gasilcem, ki so ponoči čistili in zalivali robove požarišča na Krasu, je na pomoč prišel še dež brez neviht in strel, tako da je ogenj dokončno ukročen, so zjutraj sporočili iz regijskega štaba ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...