Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Katoliška mladina (foto: )
Katoliška mladina | (foto: )

Mladi katoličani: Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Novice | 23.12.2022, 13:10 Marta Jerebič

Katoliška mladina vabi k postu in molitvi za prečiščenje Cerkve, za vse žrtve zlorab in za spokoritev storilcev ter drugih odgovornih.

Najboljši odgovor, ki ga lahko damo kot Cerkev

Navaja, da je eden od glavnih razlogov, ki mlade odvrača od vere, ta, „da so jih razočarali škandali verskih institucij in voditeljev." Zaveda se, da mora vsak storilec sam prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Kot skupnost pa si ne smemo dovoliti, da se ne bi upali zares soočiti z zločini. Zato želijo spodbuditi k najboljšem odgovoru, ki ga lahko kot Cerkev damo.

Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Vabijo, da z molitvijo, postom in pokoro kličemo Njegovo usmiljenje in ozdravljenje nad rano, ki jo taki grehi povzročijo. Samo Njegova milost preprečuje širjenje zla, piše Katoliška mladina in dodaja, da si za zgled jemljejo sv. Estero in ob preizkušnji, ki je še ni konec, zaupanje s postom in molitvijo polagamo v roke Božje previdnosti. Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

 

Novice
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...