Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tone GorjupTone Gorjup
Katoliška mladina (foto: )
Katoliška mladina | (foto: )

Mladi katoličani: Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Novice | 23.12.2022, 13:10 Marta Jerebič

Katoliška mladina vabi k postu in molitvi za prečiščenje Cerkve, za vse žrtve zlorab in za spokoritev storilcev ter drugih odgovornih.

Najboljši odgovor, ki ga lahko damo kot Cerkev

Navaja, da je eden od glavnih razlogov, ki mlade odvrača od vere, ta, „da so jih razočarali škandali verskih institucij in voditeljev." Zaveda se, da mora vsak storilec sam prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Kot skupnost pa si ne smemo dovoliti, da se ne bi upali zares soočiti z zločini. Zato želijo spodbuditi k najboljšem odgovoru, ki ga lahko kot Cerkev damo.

Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Vabijo, da z molitvijo, postom in pokoro kličemo Njegovo usmiljenje in ozdravljenje nad rano, ki jo taki grehi povzročijo. Samo Njegova milost preprečuje širjenje zla, piše Katoliška mladina in dodaja, da si za zgled jemljejo sv. Estero in ob preizkušnji, ki je še ni konec, zaupanje s postom in molitvijo polagamo v roke Božje previdnosti. Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

 

Novice
Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA) Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA)

Roglič najhitrejši romar na Svete Višarje!

Primož Roglič je tisti, za katerega smo tri tedne, danes pa še prav posebej, stiskali pesti. Naš kolesarski as je že tolikokrat dokazal, da zmore nemogoče, da smo, vse do verige, ki se je snela v ...

Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik) Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo ...

Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels) Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels)

Fink, Ferfila in Tomšič o vojni v Ukrajini

Vojna v Ukrajini je terjala na tisoče življenj, milijone razseljenih in uničeno infrastrukturo. Konflikt je pomembno vplival na evropsko soseščino, ki je soočena z zaostrenimi varnostnimi ...