Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Katoliška mladina (foto: )
Katoliška mladina | (foto: )

Mladi katoličani: Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Novice | 23.12.2022, 13:10 Marta Jerebič

Katoliška mladina vabi k postu in molitvi za prečiščenje Cerkve, za vse žrtve zlorab in za spokoritev storilcev ter drugih odgovornih.

Najboljši odgovor, ki ga lahko damo kot Cerkev

Navaja, da je eden od glavnih razlogov, ki mlade odvrača od vere, ta, „da so jih razočarali škandali verskih institucij in voditeljev." Zaveda se, da mora vsak storilec sam prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Kot skupnost pa si ne smemo dovoliti, da se ne bi upali zares soočiti z zločini. Zato želijo spodbuditi k najboljšem odgovoru, ki ga lahko kot Cerkev damo.

Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

Ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev

Vabijo, da z molitvijo, postom in pokoro kličemo Njegovo usmiljenje in ozdravljenje nad rano, ki jo taki grehi povzročijo. Samo Njegova milost preprečuje širjenje zla, piše Katoliška mladina in dodaja, da si za zgled jemljejo sv. Estero in ob preizkušnji, ki je še ni konec, zaupanje s postom in molitvijo polagamo v roke Božje previdnosti. Ob tem ne pozabimo, da ranjena Cerkev ni umirajoča Cerkev. Jezus Kristus nas vedno znova vabi k spreobrnjenju, da bi nam Njegovo vstajenje podarilo resnično življenje.

 

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...