Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Predsednik vlade Janez Janša (foto: Urban Cerjak/Kabinet PV)
Predsednik vlade Janez Janša | (foto: Urban Cerjak/Kabinet PV)

Voščilo Janše: »Zajemimo iz vodnjaka slovenske zdrave pameti in poguma«

Novice | 23.12.2022, 11:55 Tanja Dominko

Predsednik SDS Janez Janša je v posebnem nagovoru ob koncu leta spomnil na obdobje pred letom dni, ko je bil covid še vedno močno prisoten, nato pa izrazil razočaranje nad delom slovenske vlade pod vodstvom Roberta Goloba, ki danes ravna povsem neprimerno.

Golobova vlada ne nagrajuje zaslužnih

Vlada Roberta Goloba "danes ne predlaga zahval in nagrad tistim, ki so uspešno reševali življenja ter Slovenijo ubranili najhujšega, temveč onim, ki so nas pehali v nesrečo", meni. Aktualna vlada po njegovih besedah ne nagrajuje tistih, ki so uspešno organizirali šolanje na daljavo, ampak te, ki so rušili preventivne ukrepe v šolah in tako prispevali k daljšemu zapiranju šol. "Golobova vlada ne nagrajuje tistih, ki so v množičnih nezakonitih protestih skrbeli za varnost ljudi in lastnine, temveč one, ki so razbijali in uničevali po ljubljanskih ulicah. Ne nagrajuje tistih policistov, ki so varovali največji zunanjepolitični dogodek v zgodovini Slovenije, temveč nasilneže, ki so varnost tujih delegacij ogrozili. Golobova vlada ne nagrajuje tistih novinarjev in snemalcev, ki so iz nezakonitih protestov poročali, temveč huligane, ki so novinarje, snemalce in njihove medijske hiše fizično napadali," je naštel.

Naj bo letošnje ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti priložnost, da zopet globoko zajamemo iz vodnjaka slovenske zdrave pameti in poguma.

Zajemimo iz vodnjaka slovenske zdrave pameti in poguma

Ob koncu je državljanom voščil ob prihajajočih prazničnih dneh, tako božiču kot dnevu samostojnosti in enotnosti. "Naj bo letošnje ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti priložnost, da zopet globoko zajamemo iz vodnjaka slovenske zdrave pameti in poguma," je voščil ob prihajajočem državnem prazniku. Ob božičnem času pa "vedimo, da smo vsi poklicani", da sooblikujemo prihodnost, "zato izberimo enotnost in sodelovanje namesto izključevanja, upanje namesto strahu, resnico namesto laži, saj se začne pri enem dejanju posameznika, ki naredi razliko".

Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko) Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko)

Občutek ima, da jim te funkcije kar nekako godijo …

Zadnje čase je vlada tarča kritik zaradi razsipništva na službenih poteh v tujino. V času, ko se država trudi z zbiranjem sredstev za sanacijo po poplavah, je številčna delegacija res odveč, še ...