Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Trg sv. Petra (foto: STA / Tanjug)
Trg sv. Petra | (foto: STA / Tanjug)

Vatikan se je opravičil Rusiji

Papež in Sveti sedež | 16.12.2022, 10:54 Marta Jerebič

Vatikan je potrdil, da se je opravičil Rusiji, potem ko je papež Frančišek novembra v intervjuju za ameriško jezuitsko revijo dejal, da so ruske manjšine, kot so Čečeni in Burjati, odgovorne za nekatera najbolj kruta dejanja v ruski ofenzivi v Ukrajini.

Tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Marija Zaharova je po uradnem opravičilu iz Vatikana dejala, da je zmožnost priznanja napak v sodobni mednarodni komunikaciji vse manj pogosta. Po njenih besedah se vidi, da je v ozadju vatikanskega poziva k dialogu sposobnost voditi ta dialog in poslušati sogovornike.

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.