Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti)

»Varovanje notranje lepote zahteva svojo ceno, boj«

| 08.12.2022, 13:21 Marjana Debevec

Marijo je angel imenoval milosti polna. Milost pa smo pri krstu prejeli tudi vsi mi, je poudaril Frančišek. Prav v tem je naša lepota, nad katero se lahko vedno znova čudimo.

Dobra novica: Z nami se bori Marija

Kadar se počutimo grešne in nekoristne se spomnimo te milosti, nas je povabil sveti oče. Vendar pa se moramo za našo notranjo lepoto in dobroto vedno znova boriti. »Pomislimo, kolikokrat smo jo zapravili, ko smo popustili priliznjenosti zla ali naredili nekaj, kar je umazalo naša srca. Ali pa smo zapravili čas za nepotrebne ali celo škodljive stvari, opustili molitev ali odrekli pomoč nekomu, ki jo je potreboval,« je dejal papež. Dobra novica pa je v tem, da se z nami bori Marija, kot naša sestra in predvsem mati.

Jamnik: Priložnost, da v svoja srca povabimo Jezusa Kristusa

Tudi škof Anton Jamnik je med mašo na Brezjah poudaril, da nam je Marija zato tako blizu, ker je polna milosti in vsa Božja. »Zato dragi bratje in sestre naj bo današnji praznik priložnost, da tudi mi v svoja srca povabimo Jezusa Kristusa Odrešenika, da nas v svoji velikonočni skrivnosti odreši, očisti naših grehov, da bomo zaživeli v tej milini, čistosti, lepoti duše, za katero smo ustvarjeni po Božji podobi in odrešeni v Jezusu Kristusu

Delo Lojzeta Čemažarja v Sveto deželo

Pri sveti maši na Brezjah so dopoldne predstavili delo Lojzeta Čemažarja za baziliko Marijinega oznanjenja v Nazaretu. Gre za "slovensko okno" s podobo Marije Pomagaj. Vitraj je že na poti v Sveto deželo, kjer naj bi bil blagoslovljen spomladi.

Vitraž Marije Pomagaj, avtor Lojze Čemažar
Vitraž Marije Pomagaj, avtor Lojze Čemažar © FB Svetišče Brezje

Obletnica blagoslovitve radijske kapele

Na današnji praznik brezmadežnega spočetja Device Marije je pred 17. leti pokojni nadškof Alojz Uran blagoslovil našo radijsko kapelo. Obletnico smo dopoldne obeležili s slovesno sveto mašo.

Papež Frančišek pa bo popoldne molil pred kipom Brezmadežne na Španskem trgu v Rimu, pred tem pa še v cerkvi Marije snežne. Povedal je, da bo njej zaupal trpeči ukrajinski narod. Zatrdil je, da je mir možen, vendar Bog želi tudi našo dobro voljo.

Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...