Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Enzo Hrovatin (foto: Rok Mihevc)
Enzo Hrovatin | (foto: Rok Mihevc)

Enzo Hrovatin zdaj poje v večnosti: »Jezus, vate zaupam«

Slovenija | 02.12.2022, 13:45 Rok Mihevc

Primorski mediji poročajo, da se je poslovil priznani primorski glasbenik Enzo Hrovatin. Najbolj ga poznamo kot člana skupine Faraoni, na Radiu Ognjišče pa je sodeloval tudi na festivalu sodobne krščanske glasbe Ritem duha leta 2012. Takrat je bil festival še tekmovalne narave in Enzo je s pesmijo »Jezus, vate zaupam«, osvojil prvo mesto.

V času bolezni se je nekoliko odmaknil od ljudi, po drugi strani pa je likovno in glasbeno ustvarjal še naprej, piše spletni portal regionalobala.si.

Občinstvo ga pozna predvsem po pesmih Solinar, Ti znaš, Tu je moj dom, Peškador, Mi ljudje smo kot morje, ...

Ko ga je voditelj Marjan Bunič pred Ritmom duha leta 2012 povabil k pogovoru in ga vprašal, kakšen je občutek, ko avtorske pesmi postanejo nesmrtne, je odgovoril: »Iskreno rečem, Bogu hvala. Zahvalim se nebesom, ker sem samo prevodnik nečesa, se samo zahvaljujem, da pride čez mene ven. Čisto iskreno.«


Enzo Hrovatin je bil leta 2012 zmagovalec Ritma duha
Enzo HrovatinSlovenija
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...