Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Razpoloženje bo pravo, pridite to nedeljo v dvorano Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava na ples do enih.  (foto: Rok Luznik)
Razpoloženje bo pravo, pridite to nedeljo v dvorano Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava na ples do enih. | (foto: Rok Luznik)

To nedeljo znova Ples do enih.

Mladoskop | 18.11.2022, 21:35 Nataša Ličen

Smemo povabiti na valček, morda tango ali cha-cha? Pridite in večer preživite v dobri družbi, to nedeljo, zvečer ob osmih, v dvorano Matije Tomca v Zavodu Sv. Stanislava.

Ples do enih je serija petih plesov v letu, namenjena mladim, ki jih zanima druženje ob plesu in glasbi.

Vsak ples ima svojo temo in izpostavljeno eno zvrst plesa.

Tej je namenjena plesna učna ura z učiteljem, to nedeljo boste plesali fokstrot.

Med dvajseto in enaindvajseto se boste pod vodstvom plesnega učitelja naučili novih plesnih korakov, nato pa preplesavali v različnih ritmih vse do enih, ali še čez :-).


Vstopnice so na voljo v spletni trgovini in pred samim dogodkom.

Jakob Osredkar na pogovoru v oddajij za mlade na Radiu Ognjišče
Jakob Osredkar na pogovoru v oddajij za mlade na Radiu Ognjišče © NL

Jakob Osredkar je v »Mladoskopu« veselo opisoval: »Potrebujemo večje dvorane, kar je dobro. Vse več mladih si želi tovrstnega druženja, na vsakem plesu je več ljudi, novih obrazov in seveda prihajajo tudi redni, to žene našo ekipo naprej, ker vidimo zadovoljstvo med mladimi in vesele obraze. Zato razvijamo vsebino plesov, tako smo pripravili foto kotiček, ojačali bar ekipo, kjer strežemo domače limonade in manjše prigrizke ter še marsikaj.«

Na drugem plesu v novem študijskem letu se zavrtite v hitrih ritmih fokstrota.

» Ples združuje, to je glavni motiv, da želimo nadaljevati s plesi in jih nadgraditi. S plesom in druženjem lahko vplivamo na boljšo družbo in na lepše življenje vsakega posameznika.«

Vse več mladih si želi plesati. Se na ta način družiti in spoznavati nova prijateljstva.
Vse več mladih si želi plesati. Se na ta način družiti in spoznavati nova prijateljstva. © PixaBay

Mladoskop
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...