Marjan BuničMarjan Bunič
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar
Brina Rednjak (foto: NL)
Brina Rednjak | (foto: NL)

VIDEO: Prijave za SDM v Lizboni odprte. Portugalci pripravljajo novosti.

Mladoskop | 04.11.2022, 21:30 Nataša Ličen

Brina Rednjak in Matevž Mehle iz Katoliške mladine sta se pred tednoma vrnila iz Fatime, kjer so imeli predstavniki držav srečanje z organizatorji Svetovnega dneva mladih, ki bo julija in avgusta naslednje leto.

Organizatorji so jim pripravili šest srečanj, na katerih so jim predstavili aktualnosti, od cen, do možnosti nastanitve, dela in vloge prostovoljcev, kako je s prijavo, kako se bodo odvijali dnevi po škofijah in še marsikaj. Informacije so zbrane na spletnih straneh Katoliške mladine.

Zgodnejša prijava - ugodnejša cena.

Za obisk Svetovnega dneva mladih je na voljo več romarskih paketov. Potovalo se bo z avtobusom, je povedala Brina v Mladoksopu, in to bo priložnost za še več doživetij, že na poti. Ustavljalo se bo lahko v Lurdu, v Barceloni in Fatimi.

Za namen Svetovnega dneva mladih v Lizboni na prostem ob reki urejajo posebno prizorišče za sklepno sveto mašo s papežem Frančiškom.

Geslo SDM je iz Lukovega evangelija »Marija je vstala in se v naglici odpravila.«, s katerim papež želi nagovarjati, da ne glede na skrbi, ki nas dajejo, skušamo videti tudi stisko drugih.

V Lizboni bo imel vsak dan v tednu srečanja poseben poudarek. Skupna tema Katehez je: »Dvignite se, vstanite!, za slovenske romarje se izvedbena oblika Katehez še sestavlja, vsebina je znana, kako jo bodo zavili, pa morajo še doreči zadnje pozornosti, želijo se namreč čimbolj približati mladim in njihovim željam.

Brina je bila skupaj z Matevžem Mehletom iz Katoliške mladine na srečanju v Fatimi, kjer so organizatorji SDM-ja, ki bo drugo leto v Lizboni, predstavili zadnje informacije o organizaciji dogodka.
Brina je bila skupaj z Matevžem Mehletom iz Katoliške mladine na srečanju v Fatimi, kjer so organizatorji SDM-ja, ki bo drugo leto v Lizboni, predstavili zadnje informacije o organizaciji dogodka. © NL

Večina nastanitev bo v dvoranah, v športnih centrih in podobno, kar je lahko velika prednost in priložnost za vnovično združitev, saj se mladi radi družijo, preživijo čim več časa skupaj, v pesmi, molitvi, druženju. S tem občutijo pristno skupnost.

Himna je znana, lahko jo poslušate tudi na spletu Katoliške mladine. Pesem gre hitro v uho.

Novosti SDM-ja v Lizboni sta Mladinski festival in Mesto veselja. Slavilne pesmi, koncerti, pričevanja, sinodalna srečanja in še in še.

Mladoskop