Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marta JerebičMarta Jerebič
p. Andrew Small na srečanju s katoliškimi novinarji (foto: Marjana Debevec)
p. Andrew Small na srečanju s katoliškimi novinarji | (foto: Marjana Debevec)

Vatikanski predstavnik: Prikrivanje zlorab je grožnja obstoju Cerkve

Škofovska konferenca | 28.11.2022, 15:01 Marjana Debevec

Člani Slovenske škofovske konference na dvodnevnem plenarnem zasedanju osrednjo z pozornost namenjajo zaščiti mladoletnih v Katoliški cerkvi. Osrednji gost je tajnik Papeške komisije za zaščito mladoletnih p. Andrew Small, ki se je dopoldne srečal s katoliškimi novinarji.

Pomagal bo Cerkvi na Slovenskem

Prikrivanje zlorab je grožnja obstoju Cerkve, je dejal p. Andrew Small. Če Cerkev ne bo sposobna dokazati, da lahko zaščiti otroke, ne bo mogla pristno oznanjati evangelija Jezusa Kristusa. »Vsak napredek mora biti viden, stabilen in preverljiv, da bo prinesel določeno stopnjo zaupanja in da bo resnično prišlo do sprememb. Veselim se, da bom pomagal Cerkvi v Sloveniji pri tem napredku. Posledice neuspeha na tem področju so enostavno pretežke,« je na srečanju s katoliškimi novinarji dejal p. Small. Po njegovih besedah na tem področju potrebujemo strukturne spremembe in ne le spreobrnjenja posameznikov.

Veselim se, da bom pomagal Cerkvi v Sloveniji pri tem napredku. Posledice neuspeha na tem področju so enostavno pretežke.

Srečanje z žrtvami, sveta maša v stolnici

Danes popoldne se bo tajnik Papeške komisije za zaščito mladoletnih v Ljubljani srečal s kontaktnimi osebami za žrtve zlorab, jutri pa s škofi in katehisti. Povejmo še to, da bo nocoj ob 18.30 v ljubljanski stolnici sveta maša, ki jo bo ob somaševanju domačih in tujih škofov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije in Madžarske daroval novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje. K sveti maši so vabljeni verniki in duhovniki.

Škofovska konferenca, Novice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...