Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Miklavževa ponudba (foto: Založba Ognjišče)
Miklavževa ponudba | (foto: Založba Ognjišče)

Veste, kam Miklavž hodi po darove? 

Novice | 26.11.2022, 10:03 Matjaž Merljak

Čez deset dni bo pridne otroke in tiste, ki imajo otroško t. j. dobro srce, obdaroval Miklavž. Te dni že pobira pisma, ki mu jih pišejo in zbira darove. Veliko jih najde v Knjigarnah Ognjišča ter v njihovi spletni trgovini. Tam pa je tudi veliko lepega za obhajanje adventa.  

V Knjigarni Ognjišče v Kranju, kjer sem se ustavil z mikrofonom, imajo lepo adventno mizo, na kateri vas čakajo adventne svečke različnih velikosti, trakovi in dekoracija. Sveče so večje in manjše, prav tako za adventne vence v cerkvah.

Tudi Miklavž že pridno kupuje. Ker ima tudi on kdaj težave kaj in kako podariti, so mu pri Ognjišču pripravili. Že ob novembrski številki revije je bil priložen katalog, najdemo ga tudi na spletni strani ... Tako so med drugim pripravljeni različni Miklavževi paketi: za najmlajše otroke, za predšolske otroke, za otroke od 5 do 9 let, od 9 do 12 let ter za starejše od 12 let. V njih med drugim najdemo: stekleničke oblečene v neopren vrečko s svetopisemskim verzom, pa lučko za sprehod v naravi, knjige in knjigice, igrače ... Ti paketi so primerni tudi za obdarovanje Mikavža po župnijah, društvih, občinah ... Za več informacij se oglasite v knjigarnah ali v spletni knjigarni.

Oseben odnos med kupcem in prodajalkami v Knjigarnah Ognjišča šteje največ! Najbolje je, če se oglasite v eni od knjigarn, tako vam bodo najlažje svetovali in pomagali.

Letošnja novost pri Ognjišču je božično žito, ki je pakirano v darilno škatlico. V njem najdemo tudi koristne informacije o tradiciji sejanja tega žita. Na voljo je tudi pestra izbira kadil in kadilnic, pa oglja oz. tabletk, klešč in stekleničk za blagoslovljeno vodo s pršilko.

Miklavževi paketi
Miklavževi paketi © Založba Ognjišče

Na novo imajo pri Ognjišču tudi Trudijeve igrače - ročne in prstne lutke ter tudi leseno kuliso za mini gledališče. Za tiste, ki so tudi pozimi radi aktivni, so poleg stekleničk v neoprenu in luč pripravljeni nahrbtniki in denarnice z verskimi simboli.

Toplo vabljeni v Knjigarne Ognjišče v Kopru, v Kranju, Mariboru in na Ptuju, kjer boste v živo videli lepe stvari, ki so jih pripravili za vas. Če niste iz teh mest, uporabite internet ali pokličite po telefonu 05/611-72-20.

Izdelki za advent in blagoslov doma
Izdelki za advent in blagoslov doma © Založba Ognjišče

Novice
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...

O avtorju