Nataša Ličen
Andrej Jerman
Petra Stopar
Župnijski upravitelj Sebastjan Valentan  (foto: FB župnije)
Župnijski upravitelj Sebastjan Valentan | (foto: FB župnije)

Malečnik prejemnik posebnega priznanja Turistične zveze

15.11.2022, 10:01 Marta Jerebič

Turistična zveza Slovenija je včeraj podelila priznanja za natečaj Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Posebno priznanje v kategoriji izletniške točke je prejel Malečnik kot vzoren primer verskega turizma. Strokovna komisija je poleti v Malečniku ocenjevala prav kulturne znamenitosti, ki jih kraj ponuja in so v lasti župnije: gotsko cerkev na Gorci z Glaserjevim križevim potom, baročno cerkev Sv. Petra, katakombe, Glaserjev salon z galerijo in župnijsko vinsko klet.

© FB župnije

Nagrado je prevzel župnijski upravitelj Sebastijan Valentan, ki je za naš radio zapisal, da je to veliko priznanje za vse, ki se trudijo ohranjati kulturno dediščino tega okolja ter hkrati vnašati nove vsebine z dodano vrednostjo. Da delajo prav in dobro, nenazadnje kaže tudi vedno več obiskovalcev pri njih, je še dodal Valentan.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem
Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika) Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika)

Slovenska birma v Buenos Airesu

Vrhunec obiska škofa Antona Jamnika pri rojakih v Argentini sta bili slovesnosti svete birme v Lanusu in Slovenski hiši, pri katerih je bilo 22 birmancev. Obe slovesnosti sta bili skrbno ...