Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Župnijski upravitelj Sebastjan Valentan  (foto: FB župnije)
Župnijski upravitelj Sebastjan Valentan | (foto: FB župnije)

Malečnik prejemnik posebnega priznanja Turistične zveze

Cerkev na Slovenskem | 15.11.2022, 10:01 Marta Jerebič

Turistična zveza Slovenija je včeraj podelila priznanja za natečaj Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Posebno priznanje v kategoriji izletniške točke je prejel Malečnik kot vzoren primer verskega turizma. Strokovna komisija je poleti v Malečniku ocenjevala prav kulturne znamenitosti, ki jih kraj ponuja in so v lasti župnije: gotsko cerkev na Gorci z Glaserjevim križevim potom, baročno cerkev Sv. Petra, katakombe, Glaserjev salon z galerijo in župnijsko vinsko klet.

© FB župnije

Nagrado je prevzel župnijski upravitelj Sebastijan Valentan, ki je za naš radio zapisal, da je to veliko priznanje za vse, ki se trudijo ohranjati kulturno dediščino tega okolja ter hkrati vnašati nove vsebine z dodano vrednostjo. Da delajo prav in dobro, nenazadnje kaže tudi vedno več obiskovalcev pri njih, je še dodal Valentan.

Cerkev na Slovenskem
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...