Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Nadškof Stanislav Hočevar (foto: Marko Martic/Nadškofija Beograd)
Nadškof Stanislav Hočevar | (foto: Marko Martic/Nadškofija Beograd)

Sveti oče sprejel odpoved službi beograjskega nadškofa Hočevarja

Slovenija | 05.11.2022, 14:41 Andrej Šinko

Papež Frančišek je sprejel odpoved službi beograjskega nadškofa msgr. Stanislava Hočevarja. Na njegovo mesto je imenoval dosedanjega zrenjaninskega škofa dr. Ladislava Németa.

Slednjemu bo začasno, kot apostolskemu administratorju, še naprej zaupano vodenje zrenjaninske škofije, nadškof Hočevar pa bo do dneva umestitve novoimenovanega nadškofa kot apostolski administrator upravljal beograjsko nadškofijo.

Nadškof Hočevar je ob dopolnjenem 75. letu starosti, kot to veleva zakonik cerkvenega prava, svetemu očetu ponudil svoj odstop, novi nadškof pa mora po cerkvenem pravu službo nastopiti v dveh mesecih.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež, Teme, Novice
Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

Nika Kovač meni, da so zastavice tudi nasilje

Incident na Kongresnem trgu, ko je skupina deklet uničila simbolično sporočilo Pohoda za življenje, ima svoje posledice. Popoldne se je oglasila predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je ...

Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko) Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko)

Občutek ima, da jim te funkcije kar nekako godijo …

Zadnje čase je vlada tarča kritik zaradi razsipništva na službenih poteh v tujino. V času, ko se država trudi z zbiranjem sredstev za sanacijo po poplavah, je številčna delegacija res odveč, še ...