Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič
p. Miha Drevenšek (foto: Misijonsko središče Slovenije)
p. Miha Drevenšek | (foto: Misijonsko središče Slovenije)

Posthumno priznanje Zambije p. Mihu Drevenšku

04.11.2022, 08:57 Rok Mihevc

Pokojni misijonar p. Miha Drevenšek, ki je deloval v Zambiji, je konec oktobra posthumno prejel predsedniško častno odlikovanje za svojo strast do umetnosti in izobraževanja, poroča Misijonsko središče Slovenije.

Odlikovanje se v Zambiji podeljuje od leta 1997 in je namenjeno vsem tistim prebivalcem Zambije, ki so s svojim delom in znanjem izjemno koristili državi. Predsednik Zambije Hakainde Hichilema je dejal, da si p. Mihov prispevek k razvoju, izobraževanju in umetnosti zasluži posebno pohvalo.

Med njegovimi mnogimi dosežki so bili tudi: ustanovitev Radia Icengelo in gradnja srednje šole Kalumbwa ter srednje šole St. Joseph v kraju Lufwanya. Ogromen prispevek pa je dal k razvoju izobraževanja in umetnosti v Zambiji.

p. Miha Drevenšek
p. Miha Drevenšek © Misijonsko središče Slovenije

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet
Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika) Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika)

Slovenska birma v Buenos Airesu

Vrhunec obiska škofa Antona Jamnika pri rojakih v Argentini sta bili slovesnosti svete birme v Lanusu in Slovenski hiši, pri katerih je bilo 22 birmancev. Obe slovesnosti sta bili skrbno ...