Damijana MedvedDamijana Medved
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič
p. Miha Drevenšek (foto: Misijonsko središče Slovenije)
p. Miha Drevenšek | (foto: Misijonsko središče Slovenije)

Posthumno priznanje Zambije p. Mihu Drevenšku

Svet | 04.11.2022, 08:57 Rok Mihevc

Pokojni misijonar p. Miha Drevenšek, ki je deloval v Zambiji, je konec oktobra posthumno prejel predsedniško častno odlikovanje za svojo strast do umetnosti in izobraževanja, poroča Misijonsko središče Slovenije.

Odlikovanje se v Zambiji podeljuje od leta 1997 in je namenjeno vsem tistim prebivalcem Zambije, ki so s svojim delom in znanjem izjemno koristili državi. Predsednik Zambije Hakainde Hichilema je dejal, da si p. Mihov prispevek k razvoju, izobraževanju in umetnosti zasluži posebno pohvalo.

Med njegovimi mnogimi dosežki so bili tudi: ustanovitev Radia Icengelo in gradnja srednje šole Kalumbwa ter srednje šole St. Joseph v kraju Lufwanya. Ogromen prispevek pa je dal k razvoju izobraževanja in umetnosti v Zambiji.

p. Miha Drevenšek
p. Miha Drevenšek © Misijonsko središče Slovenije

Svet
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...