Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
p. Miha Drevenšek (foto: Misijonsko središče Slovenije)
p. Miha Drevenšek | (foto: Misijonsko središče Slovenije)

Posthumno priznanje Zambije p. Mihu Drevenšku

Svet | 04.11.2022, 08:57 Rok Mihevc

Pokojni misijonar p. Miha Drevenšek, ki je deloval v Zambiji, je konec oktobra posthumno prejel predsedniško častno odlikovanje za svojo strast do umetnosti in izobraževanja, poroča Misijonsko središče Slovenije.

Odlikovanje se v Zambiji podeljuje od leta 1997 in je namenjeno vsem tistim prebivalcem Zambije, ki so s svojim delom in znanjem izjemno koristili državi. Predsednik Zambije Hakainde Hichilema je dejal, da si p. Mihov prispevek k razvoju, izobraževanju in umetnosti zasluži posebno pohvalo.

Med njegovimi mnogimi dosežki so bili tudi: ustanovitev Radia Icengelo in gradnja srednje šole Kalumbwa ter srednje šole St. Joseph v kraju Lufwanya. Ogromen prispevek pa je dal k razvoju izobraževanja in umetnosti v Zambiji.

p. Miha Drevenšek
p. Miha Drevenšek © Misijonsko središče Slovenije

Svet
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...