Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Bohinjci na nekaterih področjih na frekvenci Radia Ognjišče že lahko poslušajo italijanski Radio Gioconda. (foto: Marko Zupan)
Bohinjci na nekaterih področjih na frekvenci Radia Ognjišče že lahko poslušajo italijanski Radio Gioconda. | (foto: Marko Zupan)

Buon giorno, Bohinj!

Radijski utrip | 20.10.2022, 14:22 Izidor Šček

Bohinj - en dan potem.

Bohinjci danes na nekaterih področjih na frekvenci Radia Ognjišče že lahko poslušajo italijanski Radio Gioconda. Italijanski signal do Bohinja pripotuje preko "sedmih gora", slovenski signal pa tega območja ne more kakovostno pokriti niti z lepo vidnega, devet kilometrov oddaljenega Vogla, kot nam zatrjuje državni organ. Buon giorno, Bohinj!

Radijski utrip
Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

Nika Kovač meni, da so zastavice tudi nasilje

Incident na Kongresnem trgu, ko je skupina deklet uničila simbolično sporočilo Pohoda za življenje, ima svoje posledice. Popoldne se je oglasila predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je ...

Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko) Dr. Žiga Turk (photo: Tanja Dominko)

Občutek ima, da jim te funkcije kar nekako godijo …

Zadnje čase je vlada tarča kritik zaradi razsipništva na službenih poteh v tujino. V času, ko se država trudi z zbiranjem sredstev za sanacijo po poplavah, je številčna delegacija res odveč, še ...