Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Miran Videtič (foto: Rok Mihevc)
Miran Videtič | (foto: Rok Mihevc)

Videtič in Turk o rezultatu volitev kot porazu vladajoče koalicije

| 23.10.2022, 21:56 Alen Salihović

V povolilni oddaji Radia Ognjišče smo v studiu gostili političnega komentatorja Mirana Videtiča. Rezultat prvega kroga volitev za predsednika republike po njegovih besedah ni presenečenje. Temu pritrjuje tudi publicist Boštjan Marko Turk.

»Presenečenje je mogoče ta velika razlika med drugo uvrščeno Natašo Pirc Musar in pa tretje uvrščenim predstavnikom dveh vladnih političnih strank Milanom Brglezom, gre za skoraj 10 odstotkov razlike, kar pa kaže na prvi resen poraz dveh vladajočih strank, da tretjega niti ne omenjan, poglejte rezultat Mihe Kordiša,« je opozoril Videtič.

»Rezultat je potrdil mojo globoko intuicijo, da slovenski narod dela popravni izpit iz 24. aprila 2022, šest mesecev od državno zborskih volitev. To se naprej vidi pri rezultatu Mihe Kordiša,« je povedal Turk.

O tem, na kaj naj bodo volivci pozorni v drugem krogu je politični komentator Videtič v našem povolilnem programu dejal: »Predvsem na to, da si izluščijo tisto pomembnost ali pa pomembne teme, ki so okvir delovanja predsednika države. Ob strani naj pustijo demagogijo, ob strani naj pustijo manipulacije in ob strani naj pustijo medijsko navijanje. Soočenj bo dovolj, ljudje naj verjamejo dejanjem.«

Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.