Nataša LičenNataša Ličen
Aleš KarbaAleš Karba
Tanja DominkoTanja Dominko
Miran Videtič (foto: Rok Mihevc)
Miran Videtič | (foto: Rok Mihevc)

Videtič in Turk o rezultatu volitev kot porazu vladajoče koalicije

| 23.10.2022, 21:56 Alen Salihović

V povolilni oddaji Radia Ognjišče smo v studiu gostili političnega komentatorja Mirana Videtiča. Rezultat prvega kroga volitev za predsednika republike po njegovih besedah ni presenečenje. Temu pritrjuje tudi publicist Boštjan Marko Turk.

»Presenečenje je mogoče ta velika razlika med drugo uvrščeno Natašo Pirc Musar in pa tretje uvrščenim predstavnikom dveh vladnih političnih strank Milanom Brglezom, gre za skoraj 10 odstotkov razlike, kar pa kaže na prvi resen poraz dveh vladajočih strank, da tretjega niti ne omenjan, poglejte rezultat Mihe Kordiša,« je opozoril Videtič.

»Rezultat je potrdil mojo globoko intuicijo, da slovenski narod dela popravni izpit iz 24. aprila 2022, šest mesecev od državno zborskih volitev. To se naprej vidi pri rezultatu Mihe Kordiša,« je povedal Turk.

O tem, na kaj naj bodo volivci pozorni v drugem krogu je politični komentator Videtič v našem povolilnem programu dejal: »Predvsem na to, da si izluščijo tisto pomembnost ali pa pomembne teme, ki so okvir delovanja predsednika države. Ob strani naj pustijo demagogijo, ob strani naj pustijo manipulacije in ob strani naj pustijo medijsko navijanje. Soočenj bo dovolj, ljudje naj verjamejo dejanjem.«

Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek) Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek)

Na Madagaskar sem prišel zaradi enega človeka

V čem je skrivnost, da misijonar Pedro Opeka zaradi nenehnega darovanja, ki gre pogosto tudi preko njegovih moči, ne pregori? To je bilo le eno od vprašanj na dopoldanskem srečanju z novinarji.

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...