Jože Bartolj
Andrej Jerman
Petra Stopar
Miran Videtič (foto: Rok Mihevc)
Miran Videtič | (foto: Rok Mihevc)

Videtič in Turk o rezultatu volitev kot porazu vladajoče koalicije

23.10.2022, 21:56 Alen Salihović

V povolilni oddaji Radia Ognjišče smo v studiu gostili političnega komentatorja Mirana Videtiča. Rezultat prvega kroga volitev za predsednika republike po njegovih besedah ni presenečenje. Temu pritrjuje tudi publicist Boštjan Marko Turk.

»Presenečenje je mogoče ta velika razlika med drugo uvrščeno Natašo Pirc Musar in pa tretje uvrščenim predstavnikom dveh vladnih političnih strank Milanom Brglezom, gre za skoraj 10 odstotkov razlike, kar pa kaže na prvi resen poraz dveh vladajočih strank, da tretjega niti ne omenjan, poglejte rezultat Mihe Kordiša,« je opozoril Videtič.

»Rezultat je potrdil mojo globoko intuicijo, da slovenski narod dela popravni izpit iz 24. aprila 2022, šest mesecev od državno zborskih volitev. To se naprej vidi pri rezultatu Mihe Kordiša,« je povedal Turk.

O tem, na kaj naj bodo volivci pozorni v drugem krogu je politični komentator Videtič v našem povolilnem programu dejal: »Predvsem na to, da si izluščijo tisto pomembnost ali pa pomembne teme, ki so okvir delovanja predsednika države. Ob strani naj pustijo demagogijo, ob strani naj pustijo manipulacije in ob strani naj pustijo medijsko navijanje. Soočenj bo dovolj, ljudje naj verjamejo dejanjem.«

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika) Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika)

Slovenska birma v Buenos Airesu

Vrhunec obiska škofa Antona Jamnika pri rojakih v Argentini sta bili slovesnosti svete birme v Lanusu in Slovenski hiši, pri katerih je bilo 22 birmancev. Obe slovesnosti sta bili skrbno ...