Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Papež Frančišek z redovnicami pri avdienci (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Papež Frančišek z redovnicami pri avdienci | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Preberimo knjigo svojega življenja

Novice | 19.10.2022, 09:31 Marjana Debevec

Naše življenje je najbolj dragocena knjiga, iz katere pa mnogi žal ne berejo, ali pa jo preberejo prepozno, je pri današnji avdienci dejal papež Frančišek. Za takšno branje je namreč treba negovati notranje življenje.

"Vse vas in tudi sebe vabim z naslednjimi besedami: Vstopi vase. Preberi svoje življenje, življenje svoje notranjosti. Vprašaj se, kakšna je bila tvoja pot. Z mirom vstopi vase," je zbrane povabil papež Frančišek.

Utrinek z avdience
Utrinek z avdience © Simone Risoluti

Ko premišljujemo o našem življenju, se včasih znajdemo ujeti v črne misli kot na primer: nič nisem vreden, nikoli ne bom uspel. Vendar pa odkrijemo tudi vse lepo, kar Bog na tiho deluje v našem življenju, je dejal Frančišek.

Povabil nas je, naj o svojem življenju pripovedujemo drugim, pa tudi, da naj se vsak večer vprašamo, kaj smo čez dan doživeli, kaj nam je prineslo veselje in kaj nas je razžalostilo ter zakaj. Tudi to je namreč od načinov razločevanja.

Novice
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.