Jože Bartolj
Andrej Jerman
Petra Stopar
Papež Frančišek z redovnicami pri avdienci (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Papež Frančišek z redovnicami pri avdienci | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Preberimo knjigo svojega življenja

19.10.2022, 09:31 Marjana Debevec

Naše življenje je najbolj dragocena knjiga, iz katere pa mnogi žal ne berejo, ali pa jo preberejo prepozno, je pri današnji avdienci dejal papež Frančišek. Za takšno branje je namreč treba negovati notranje življenje.

"Vse vas in tudi sebe vabim z naslednjimi besedami: Vstopi vase. Preberi svoje življenje, življenje svoje notranjosti. Vprašaj se, kakšna je bila tvoja pot. Z mirom vstopi vase," je zbrane povabil papež Frančišek.

Utrinek z avdience
Utrinek z avdience © Simone Risoluti

Ko premišljujemo o našem življenju, se včasih znajdemo ujeti v črne misli kot na primer: nič nisem vreden, nikoli ne bom uspel. Vendar pa odkrijemo tudi vse lepo, kar Bog na tiho deluje v našem življenju, je dejal Frančišek.

Povabil nas je, naj o svojem življenju pripovedujemo drugim, pa tudi, da naj se vsak večer vprašamo, kaj smo čez dan doživeli, kaj nam je prineslo veselje in kaj nas je razžalostilo ter zakaj. Tudi to je namreč od načinov razločevanja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Novice
Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika) Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika)

Slovenska birma v Buenos Airesu

Vrhunec obiska škofa Antona Jamnika pri rojakih v Argentini sta bili slovesnosti svete birme v Lanusu in Slovenski hiši, pri katerih je bilo 22 birmancev. Obe slovesnosti sta bili skrbno ...