Jože Bartolj
Andrej Jerman
Petra Stopar
Rožni venec (foto: Pixabay)
Rožni venec | (foto: Pixabay)

Milijon otrok bo molilo za mir

17.10.2022, 10:26 Marjana Debevec

Vojna v Ukrajini in njeno opustošenje, pa tudi trpljenje ljudstev, ki na lastni koži živijo posledice konflikta, so misel, h kateri se vedno znova vrača papež Frančišek. Včeraj je po opoldanski molitvi spomnil na pobudo dobrodelne organizacije Pomoč Cerkvi v stiski. Ta namreč jutri pripravlja pobudo »Milijon otrok moli rožni venec za mir v svetu«.

Otroci z vsega sveta se bodo povezali v molitvi za mir še posebej v Ukrajini. Papež nas je po nedeljski opoldanski molitvi povabil, naj se jim pridružimo. »Hvala vsem fantom in dekletom, ki bodo sodelovali pri molitvi! Pridružujemo se jim tudi mi ter izročamo priprošnji Naše Gospe trpeče ukrajinsko ljudstvo in druge narode, ki trpijo zaradi vojne in vseh vrst nasilja in bede.«

Evropski škofje za pristen dialog, ki bo končal vojno v Ukrajini

Bližino žrtvam v Ukrajino so na jesenskem plenarnem zasedanju zagotovili tudi škofje predstavniki škofovskih konferenc Evropske unije. Agresorja so pozvali, naj nemudoma prekine sovražnosti, vse vpletene strani pa, naj se odprejo pogajanjem o resnih predlogih za pravičen mir. Prizadevali naj bi si za takšno rešitev konflikta, ki bo spoštovala mednarodno pravo in ozemeljsko celovitost Ukrajine.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Novice
Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika) Birma v Slovenski hiši v Buenos Airesu (photo: osebni arhiv škofa Jamnika)

Slovenska birma v Buenos Airesu

Vrhunec obiska škofa Antona Jamnika pri rojakih v Argentini sta bili slovesnosti svete birme v Lanusu in Slovenski hiši, pri katerih je bilo 22 birmancev. Obe slovesnosti sta bili skrbno ...